El Barça no sentencia

El conjunt blaugrana encarrila l’eliminatòria però dóna esperances a l’Athletic amb un gol d’Aduriz en els últims minuts

Munir i Neymar van posar l’eliminatòria molt de cara per als de Luis Enrique amb dos gols abans dels 25 primers minuts que van apagar l’ímpetu inicial del conjunt basc. En l’altre partit del dia, Celta i Atlètic de Madrid van firmar un duel sense gols i l’eliminatòria queda oberta per la tornada al Vicente Calderón. Sense Messi, amb problemes físics, ni Suárez, descartat abans de fer-se pública la decisió del TAD de no rebaixar la seva sanció, Munir va acompanyar Neymar a la zona ofensiva, amb Arda, Rakitic i Iniesta per darrere dels atacants. Luis Enrique també va fer evident, un cop més, la polivalència de Sergi Roberto, lateral esquerra ahir a San Mamés. Munir, que a la Copa està recuperant la confiança i el nivell que no aconsegueix a la Lliga, va obrir el marcador amb el seu cinquè gol a l’edició d’enguany en el minut 17, en culminar una gran jugada entre Arda i Rakitic. Només quatre minuts després, Neymar va aprofitar una cadena d’errors d’Etxeita, primer, i del porter Iago Herrerín per anotar a porta buida i situar els blaugrana molt a prop de les semifinals. El gol del brasiler va deixar molt tocat el conjunt d’Ernesto Valverde que durant la segona part pràcticament no es va apropar a la porteria de Ter Stegen. El Barça es va dedicar a mantenir el marcador i el partit va fer el gest d’escalfar-se per moments. Quan tot semblava que els blaugrana viatjarien cap a Barcelona amb el 0 a 2 Aduriz, autor de quatre dels cinc gols que l’Athletic va marcar al Barça a la Supercopa d’Espanya d’aquest estiu, va reduir les diferències de cara a la tornada de dimecres. A Vigo, Diego Simeone va apostar per un equip ple de titulars, però va donar entrada al recentment fitxat Augusto Fernández i al discutit Jackson Martínez a la davantera. Un Celta millor durant els primers 45 minuts no va aprofitar les seves ocasions i l’eliminatòria es decidirà a Madrid la propera setmana.

SERGIO RAMOS, DISPONIBLE PER LA VISITA AL BETIS

El defensa central del Reial Madrid podrà estar a les ordres de Zinedine Zidane el proper diumenge, a la visita del club blanc al Benito Villamarín. Ramos, es va exercitar primer amb la resta de companys i posteriorment va seguir amb el seu pla específic de recuperació al gimnàs, que li permetrà arribar al partit de Sevilla, superats els problemes al bessó que li van impedir estar sobre la gespa contra l’Sporting. Qui no es va entrenar ahir amb la resta del grup van ser Cristiano?Ronaldo i Kiko Casilla.