Vitòria pot valer una Copa

En una jornada d’infart el MoraBanc Andorra persegueix la campanada a la pista de l’imponent Laboral Kutxa per guanyar-se el bitllet per a la Corunya

46632.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Queden tres places lliures per disputar la Copa a l Corunya el mes vinent, dues si es té en compte que el Gran Canària està classificat virtualment. I el MoraBanc Andorra està de ple en la lluita. Cinc equips s’entesten a somriure de valent després de la jornada matinal i tot està tan equilibrat que és probable que els averages puguin acabar decidint. Als de Peñarroya, orgullosos d’haver-se guanyat el dret a lluitar fins al final, sembla que només els valdrà una victòria de campanetes, a la pista del Laboral Kutxa, un dels grans de la competició, que exhibeix múscul amb el tercer lloc a la taula i resultats de prestigi. Barça i Madrid han caigut al Fernando Buesa Arena de Vitòria en aquesta primera volta, on només el Tenerife ha marxat amb un triomf.

Moltes combinacionsEscenari obert per saber qui s’endurà el gat a l’aigua. Simplificant les coses es pot concloure que un triomf conduiria a la Copa el MoraBanc excepte que l’Unicaja guanyi a la pista del Madrid i que el Bilbao, que juga a casa contra Obradoiro, venci i aixequi als de Peñarroya l’average –l’Andorra està a 0 i els bascos a menys 19– o el Fuenlabrada, que visita el CAI, guanyi remuntant la diferència de punts –té un menys 32–. Si l’Unicaja perdés, un dels dos altres rivals directes podria recuperar l’average a l’Andorra, que seguiria classificat. Si hi ha derrota, amb un Unicaja amb més 53 d’average, no li queda més remei al MoraBanc que esperar les desfetes de Bilbao i Fuenlabrada sense perdre el diferencial de punts, i que l’UCAM?Múrcia, que amb un triomf menys que la resta espera una carambola, no li eixugui 20 punts d’average en cas que guanyi a la pista de l’Iberostar Tenerife. Davant la complexitat de tot plegat és normal que l’equip se centri a fer el millor partit possible, perquè sorprendre el Laboral Kutxa és una tasca complicada. “El rival està en un moment de forma important. Serà un partit de màxima dificultat i hem de saber que per aconseguir una victòria hem de fer un partit rodó. I això vol dir jugar els quaranta minuts a un gran nivell”, valorava Peñarroya, que tindrà tots els seus efectius disponibles. Deia que no valdran desconnexions, perquè el rival concedeix poques segones oportunitats. I alertava de la perillositat del Laboral Kutxa amb un joc obert per la qualitat dels seus bases en situacions de transicions ràpides, destacava el pivot Bourousis però també la resta del roster. La Copa, advertia, serà alegria i premi si arriba la classificació. Si no, no passarà res. “Passi el que passi això continua i hem de seguir amb la mateixa ambició i les mateixes ganes de continuar millorant. La temporada tot just és a l’equador.”

PRECEDENT

Una derrota al Fernando Buesa la temporada passada

L’equip entrenava ahir a la tarda (a la foto) en un escenari en el qual la temporada passada va perdre per quinze punts (89-74). Tot i anar dominant al descans el MoraBanc va patir molt en un tercer quart que va resultar decisiu. Ja en el darrer període Peñarroya, que sovint manté relacions de tensió amb els col·legiats, va rebre una tècnica desqualificant que el va obligar a abandonar la pista. El tècnic destacava aquesta setmana que el Fernando Buesa Arena és una plaça molt complicada de visitar quan l’afició del Baskonia està en­tregada al seu equip.

tracking