El Borrufa s'estrena amb un descens dels equips a Arcalís

És una de les proves de referència a Europa per les promeses d'esquí alpí

46664.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A aquesta edició hi participen 267 esquiadors de 30 països diferents, integrats en 40 equips. Després d’iniciar la competició aquest dilluns al matí, les gairebé 400 persones de les diferents delegacions -entre membres de l’equip i esportistes- acompanyats de les autoritats han donat el tret de sortida a la competició. El coordinador escolar de la Federació Andorra d’Esquí, Xavier Coll, ha indicat que amb la nova ubicació “potser perds públic però fa més esquí”. D’altra banda, pel que fa la competició, Coll ha explicat que estan força contents del primer dia, ja que “hem fet dos podis”.

El Trofeu Borrufa és una de les proves de referència a Europa per les promeses d'esquí alpí i de fet l’única internacional d'esquí infantil i juvenil al país. A la 24a edició hi participen 40 equips i en total 267 esquiadors de 30 països diferents. Aquest dilluns s’ha donat el tret de sortida de la prova al camp de neu d’Arcalís. Per aquesta edició, l’organització va optar per modificar la ubicació de la cerimònia i tots els esquiadors i membres dels equips han arribat a l’Hortell esquiant i ondejant les banderes dels diferents països que representen. L’amfitrió de la prova ha estat el darrer equip en arribar a la zona on ha tingut lloc la cerimònia inaugural. Les autoritats han inaugurat la prova que finalitzarà el dijous 28 de gener. En aquest sentit, el cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha indicat que l’objectiu és aconseguir que vinguin més països. De fet, Mortés ha afegit que aquest trofeu està “fortament consolidat” al país.

De la seva banda, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha destacat que és un acte que coneix molt bé perquè la seva germana havia participat en les primeres edicions. Fent referència a l’equip andorrà, la ministra ha indicat que “tenim un superequip” i ha afegit que amb aquest trofeu “és una bona forma de donar-se a conèixer fora d’Andorra”. A més, el cònsol d’Ordino ha afegit que aquest trofeu és un “bon revulsiu” per a la parròquia i en general per tot Andorra, ja que tots els membres que participen en la competició estan allotjats a la parròquia ordinenca.

Pel que fa la vessant esportiva, el coordinador escolar de la FAE, Xavier Coll, ha fet una valoració positiva del primer dia de competició, de fet “hem fet dos podis” ha afegit. Tot i així, Coll ha explicat que ja és tradició que als esquiadors de l’equip andorrà el primer dia se’ls fa "complicat però esperem que demà i els pròxims dies agafin la velocitat de creuer i facin el seu millor esquí". En aquest sentit, Coll ha indicat que fer la selecció dels dos equips ha estat “complicat”, ja que treballen amb una base de 64 corredors i només en poden classificar 20.

D’altra banda, Xavier Coll ha valorat el nivell de la prova d'enguany i ha indicat que les primeres sèries tenen un nivell "molt elevat" i el segon grup en canvi és una "mica més justet". Tot i així, "serà una edició molt important", ha afegit. Pel que fa els objectius, segons ha explicat Coll, "aspirem al màxim resultat per a aquesta prova, els darrers anys hem estat en el top 3 i esperem fer-ho semblant".

El Trofeu Borrufa, un any més, compta amb Crèdit Andorrà com a patrocinador oficial, i amb el suport d’Andorra Turisme. Arcalís serà l’escenari de totes les curses i s’allargaran fins aquest dijous 28 de gener.

tracking