Els andorrans finalitzen lluny dels capdavanters el segon dia

Adelaida Pallàs, amb un quinzè lloc en l’eslàlom sub-14, signa el millor resultat local

Adelaida Pallàs, amb una quinzena posició en l’eslàlom sub-14, va ser la millor de l’equip de la FAE, que de moment està aconseguint resultats molt discrets. Arribats a l’equador de la competició, el millor han estat dues cinquenes posicions. El potencial de l’equip s’ha vist minvat pels problemes físics de Candelaria Moreno, que va competir minvada la primera jornada i ahir ja no va agafar els esquís. Problemes en un genoll han fet optar per la prudència i que l’esquiadora, que l’any passat va aconseguir una plata, descansi. En l’eslàlom sub-14, Carla Mijares va completar una bona primera mànega que l’havia situat en la cinquena posició, però a la segona mànega va caure i va haver de remuntar, fet que la va relegar a la 24a posició final. En aquesta categoria, la vencedora va ser la portuguesa Vanina Guerillot. En l’eslàlom sub-14 masculí, que va guanyar l’argentí Tiziano Gravier, la millor posició andorrana va ser per a Marc Pujol, dinovè. En categoria sub-16, en què es disputaven els gegants, els triomfs van ser per al neozelandès Bern Richards en nois i per a l’espanyola Carmela Olmo en noies. Els millors esquiadors locals van ser Nicolás Castro, amb una 21a posició, i Laura Quella, que va aconseguir la mateixa plaça en noies. Xavi Coll, el responsable de tecnificació de la Federació Andorrana d’Esquí, deia que “no ha estat un dia per tirar coets, està costant. Veig el mateix nivell de cada any, potser amb més volum de corredors capdavanters. Nos­altres tenim un equip més jove, amb esquiadors de primer any i això es nota”. Coll afirmava que encara queden dos dies per buscar bons resultats. Avui arriba el torn de la combinada.