Andorra aconsegueix 5 podis en un Borrufa dominat per Itàlia

Ordino ha acollit aquest dijous a la tarda la cerimònia de clausura del trofeu

46735.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La competició, que ha estat clarament dominada per Itàlia, s'ha clausurat aquest dijous a la tarda amb la tradicional desfilada d'equips pel centre d'Ordino i l'entrega de premis. Carla Mijares ha estat la representant andorrana que ha assolit un millor resultat, gràcies a la segona posició obtinguda aquest dimecres en la combinada alpina sub-14. Un any més, la competició, que s'ha desenvolupat a Arcalís, ha comptat amb el suport d'Andorra Turisme i Crèdit Andorrà.

Ordino ha acollit aquest dijous a la tarda la cerimònia de clausura de la 24a edició del Trofeu Borrufa, que se segueix consolidant com una de les proves d'esquí infantil i juvenil de referència a Europa. La desfilada d'equips, acompanyada per una batucada, i l'entrega de premis han posat el punt final a una edició clarament dominada per Itàlia, una de les novetats d'aquesta edició, que ha aconseguit un total de 390 punts. En segona posició ha quedat Espanya, amb 258 punts i la Gran Bretanya, amb 249 punts. Han completat el Top 5 Bèlgica, amb 216 punts i Nova Zelanda, amb 207 punts. En total, hi han participat 40 equips de 30 països diferents.

Pel que fa a la participació andorrana, l'equip nacional ha obtingut un total de cinc podis: un TOP 3 –la plata de Carla Mijares de dimecres- i quatre TOP 5. En aquest sentit, el cap d'entrenadors de la FAE, Xavi Coll, ha admès que "els resultats evidentment no són els que hauríem desitjat, però ens hem de quedar amb les actituds mostrades pels nostres corredors, que han intentat donar el màxim". Coll ha remarcat que "les condicions no sempre han estat fàcils, però la feina feta ha estat bona". En aquest sentit, ha afegit que "sabem que hem de millorar algunes coses i canviar-ne d'altres, i de cara a l'any que ve ho intentarem fer".

Un dels aspectes més positius, però, ha estat l'organització, tal com ha destacat el director d'Arcalís i president del Trofeu Borrufa Xabier Ajona. "Ha estat un èxit a nivell organitzatiu i tothom ens ha felicitat". Així doncs, ha celebrat que, a banda del bon temps que ha acompanyat les curses, tots els equips han felicitat els organitzadors per "la festa d'inauguració, les curses, la preparació de les pistes i l'atenció als equips que han ofert els voluntaris i les hostesses".

L'any que ve, el Trofeu Borrufa arribarà a la 25a edició, i Ajona ha admès que "haurem de fer alguna cosa especial per celebrar el quart de segle, ja que és una fita que no totes les curses aconsegueixen".

Des del Comú d'Ordino, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha posat de manifest la importància que té "un esdeveniment internacional com aquest, no tant sols per a Ordino sinó per a tot Andorra". En aquest sentit, ha assegurat que per a la parròquia "el balanç és positiu" i ha remarcat el fet que enguany s'hagi recuperat la cerimònia d'inauguració a Arcalís, ja que això dóna visibilitat a l'estació, mentre que el fet que s'hagi mantingut la clausura a Ordino "segueix donant ambient al centre del poble".

tracking