El Barça sua per passar

Novena semifinal en deu anys pels blaugrana que tot i el clar marcador van patir per superar un Athletic intens que va creure en la remuntada

Qui no estarà al sorteig de les semifinals de demà és l’Atlètic de Madrid que, tot i jugar-se la classificació al Calderón després de l’empat sense gols de l’anada a Balaídos, va caure contra el Celta 2 a 3. El conjunt de Luis Enrique, que segueix sense perdre una eliminatòria a doble partit des que ocupa la banqueta blaugrana, es va veure sorprès per un Athletic que va saltar a la gespa del Camp Nou molt intens, conscient que no tenia res a perdre i molt a guanyar. Després de diversos avisos, Iñaki Williams va avançar els d’Ernesto Valverde en el marcador i va posar la por al cos al Barça, que si no va veure com els visitants ampliaven l’avantatge va ser per la falta d’encert dels seus davanters a l’hora de definir. Com dissabte a Màlaga, els blaugrana van oferir una imatge renovada després del descans. El gol de Suárez (53’) però sobretot el desgast de l’Athletic va fer el partit més còmode per al Barça a mesura que avançaven els minuts. Piqué (82’) va acabar amb l’opció de la pròrroga i Neymar va firmar el 3 a 1 fins al descompte. La gran sorpresa des de l’inici de la Copa la va protagonitzar el Celta amb el seu assalt al Calderón. Els gallecs van arribar a dominar 1 a 3 contra un Atlètic inusualment vulnerable que tampoc va tenir capacitat de reacció.