De Naturlandia a Grau Roig

L’Skimo6 és una nova cursa de llarga distància que es disputarà el 6 de març per equips de dos o tres corredors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La competició, organitzada per l’empresa VSL Sports, encapçalada pel president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart, s’iniciarà de ben matí des de la cota 2.000 de Naturlandia i finalitzarà al sector Grau Roig de Grandvalira, després que els participants hagin recorregut trenta quilòmetres, amb 2.000 metres de desnivell positiu. La prova seguirà el camí de sis refugis de muntanya (Roca de Pimes, Claror, Perafita, Refugi dels Orris, de l’Illa i Montmalús), amb el Pic Negre (2.649 metres) i la Collada de Montmalús (2.670 metres) com a principals dificultats orogràfiques. La competició es disputarà per equips, que poden estar formats per dos o tres corredors –també pot haver-hi equips mixtes–. Segons el reglament de la travessa, els integrants dels equips han d’anar sempre junts i en cas d’abandonament d’un dels corredors si l’equip és de dos, l’altre component haurà de deixar la cursa perquè com a mínim han d’arribar dos membres a l’arribada perquè el seu temps sigui comptabilitzat. En el cas que l’abandonament es produeixi en un equip de tres, el corredor que deixi la prova ho haurà de fer a mitja cursa obligatòriament (Estall Ser­rer) perquè la resta pugui continuar. L’organització, que ha previst un tall horari a la una del migdia, espera aplegar professionals de l’esquí de muntanya, juntament amb practicants de les travesses, de gran predicament al Principat. I és que la dificultat tècnica del recorregut no és excessiva, tenint en compte que no es passa per arestes i la principal dificultat estarà en la distància de la prova, que requereix gaudir d’una bona condició física. L’Skimo6 està limitada a 100 equips, xifra que seria un èxit si es completés a la primera edició. De moment s’ha cobert una quarta part de les inscripcions.

Una especialitat poc practicadaLes curses d’esquí de muntanya per equips no tenen gran predicament al Principat. L’última que es va fer va ser fa sis anys a la Font Blanca, coincidint amb la Copa del Món. Ben a prop, a l’Alt Urgell, sí que es disputa una cursa de característiques semblants, la Traça Muga, que té lloc cada dos anys organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca. La Traça ha puntuat per a la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya que organitza la FAM.

DOMINI ESPANYOL AL TERCER TROFEU 3 FRONTERES

Antonio Alcalde i Laura Orgué van ser els vencedors absoluts de la tercera edició del Trofeu 3 Fronteres MoraBanc-Dynafit, prova de la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya que va tenir l’acompanyament de la pluja. Alcalde va completar el recorregut en 1 h 41’31’’, 2’20’’ més ràpid que Genís Zapater, segon. Gerard Vila va completar el podi (1 h 47’17’’), precedint el primer corredor del Principat, Gerber Martín. En noies, Laura Orgué no va tenir problemes per superar Sophie Dusautoir, segona i primera classificada veterana, que va arribar a 8’34’’ de la vencedora. La catalana Júlia Font va ser tercera absoluta. El Trofeu 3 Fronteres, organitzat per l’Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig, va superar el centenar de participants entre totes les categories.

KILIAN JORNET CRITINA LA ISMF PEL PODI A LA VALTELLINA, ON JAUME PLANELLA ES LESIONA

Kilian Jornet va criticar ahir durament la ISMF?(International Ski Mountaineering Federation) per donar-lo com a guanyador dissabte a la cursa individual de la Valtellina Orobie, puntuable per a la Copa del món d’esquí de muntanya, quan ell havia entrat de la mà de l’italià Michele Boscacci. Jornet va explicar que després d’una llarga carrera, molt tècnica, amb una baixada final cap a l’arribada coberta d’herba gelada va decidir amb Boscacci “acabar junts, perquè una cursa en aquestes condicions pot ser molt perillosa i vam prioritzar la nostra seguretat a la lluita per la victòria”. La ISMF, en comprovar els xips dels cor­redors, va atorgar com a vencedor Jornet, que ahir va quedar-se a gust amb les seves crítiques a l’organisme: “Nosaltres com a atletes creiem en el joc net i en els valors de l’esquí de muntanya, però no l’ISMF. Estic molt trist de veure la direcció que està prenent l’esport...” A la cursa individual l’andor­rà Jaume Planella va patir una caiguda, que va impedir que competís ahir en l’esprint. Planella, ja a Andorra, se sotmetrà a proves i a hores d’ara és dubte per a l’Europeu d’aquesta setmana per molèsties a les vèrtebres. En l’esprint d’ahir el millor de l’equip nacional va ser Xavi Areny, 38è i fora dels quarts. David Albós va classificar-se en el lloc 45, Jordi Solé va ser 51è i Joan Albós, 53è en una prova que no domina. En noies Inka Bellés va acabar 19a de la general i setena espoir, mentre que Marc Font va ser 13è júnior.

tracking