Segell Cédric Gracia

El ‘biker’ resident impulsa una competició d’enduro per a l’estiu vinent a Vallnord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les muntanyes del Principat han demostrat els darrers temps tot el seu potencial amb la disputa de competicions de renom internacional en la bicicleta de munta­nya. I per què no una d’autòctona? Això va pensar el resident francès Cédric Gracia, tota una institució de la BTT. Va fer la proposta a Vallnord, amb el qual l’uneix una estreta relació, i ja està en marxa la maquinària que ha de dur l’estiu vinent cap a la CG?Enduro Challenge una competició que s’ha pensat en un format ampli, oberta a diferents nivells i atractiva per als participants. L’enduro, la disciplina per la qual s’ha decantat les darreres temporades Gracia i que mescla descens amb ascensió, “serà pur i autèntic. Els traçats seran secrets i s’hauran de fer a vista, sense haver pogut preparar-se ni entrenar abans”, explica sobre una de les característiques noves d’aquesta competició en comparació amb altres proves. Amb això el biker vol donar-li un segell personal. Ha pensat en una primera edició no excessivament voluminosa, que es pugui controlar en l’àmbit organitzatiu, i per això s’ha fixat un límit de 250 participants que podran competir un o dos caps de setmana, ja que la prova ha estat plantejada en dues dates: una primera etapa els dies 23 i el 24 de juliol i la segona el 27 i 28 d’agost, amb un total de cinc trams cronometrats cada cita –tres dissabte i dos diumenge–. Es podrà disputar una o les dues etapes, optant a una classificació global si es completen les dues cites. Els enllaços es realitzaran combinant els remuntadors mecànics i pedalant, i tot i que la confidencialitat del recorregut pugui afegir riscos, Gracia va indicar que els trams estaran molt ben senyalitzats perquè els corredors sàpiguen com han d’agafar revolts o sortir-se’n en zones de dificultat.

Premis en metàl·lic i en espèciesMalgrat que sigui una prova allunyada dels circuits competitius, Gracia té al cap dur una petita nòmina de corredors professionals que puguin donar repercussió i a la vegada atraguin participants. “He fet algun contacte amb professionals que conec però encara no estan decidits. Com millors premis en metàl·lic hi hagi més fàcil serà que vinguin”, explica divertit. Amb tot, l’objectiu és que els participants d’un nivell més allunyat de l’elit puguin gaudir de la prova andorrana i també es puguin endur premis en espècies, amb material i productes dels patrocinadors. Les inscripcions, que costaran prop dels 45 euros –més barates que la Maxi Avalanche i una mica per sobre de la Copa Catalana– encara no s’han obert, però Gracia espera que la prova tingui acceptació, i assegura que el Principat té arguments. “Andorra compta amb un terreny perfecte i als països veïns hi ha molta afició. També he pensat que els corredors del país puguin gaudir d’una prova d’aquest tipus”, prossegueix el francès, que agraeix que Vallnord hagi donat suport a la idea i l’ajudi en l’organització. Per descomptat que la voluntat és donar continuïtat a la proposta i créixer si les coses van bé la primera edició, i que la CG Enduro Challenge pugui convertir-se en una proposta més de bicicleta per als estius del Principat.

COMPROMISOS A XILE I AUSTRÀLIA

UN DELS HOMES DE SANTA CRUZ

La figura de Cédric Gracia ha estat important en l’àmbit de la competició i també en el de la promoció, on és un esportista molt actiu i molt seguit a les xarxes socials. És un dels competidors professionals que representen la marca de bicicletes Santa Cruz, en la divisió que ells anomenen de free agents (agents lliures), portant el nom del fabricant de bicicletes allà on va. Fa poc que ha tornat d’una estada a Xile en què ha promocionat el nou model de Santa Cruz compartint amb premsa especialitzada una ruta de quatre dies per la Patagònia. Retornat a Andorra, té poc temps de descans abans d’enrolar-se en una nova tasca, en aquest cas a Austràlia, per impartir un campus que du el seu nom i en el qual també col·labora la marca nord-americana. La competició arrencarà per a ell a final de març o principi d’abril, amb les dues primeres proves de les Enduro World Series, a Valdivia (Xile) i Bariloche (Argentina). El circuit compta amb set curses i la final.

tracking