Expedients oberts

Interior investiga alguns dels permisos de residència dels jugadors mexicans de la lliga per sospites que no compleixen tots els requisits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En cas que la investigació que s’està realitzant, segons les fonts consultades, confirmés les sospites de situació irregular, els jugadors podrien veure revocada la seva residència, la qual cosa comportaria un greu perjudici per als clubs. En l’actualitat hi hauria més d’una vintena de futbolistes mexicans al país, dels quals una quinzena haurien obtingut la residència mitjançant l’aplicació de l’article 30. Aquest major control amb els jugadors que es troben al país s’ha complementat amb un estudi més exhaustiu de les sol·licituds de futbolistes per entrar al país durant el mercat hivernal, que es tancava a final de gener. Segons les fons consultades, hi hauria una dotzena de demandes pendents d’autorització que es trobarien en situació d’stand by, fins que els interessats garantissin que, efectivament, poden complir tots els requisits que exigeix la normativa. Això ha comportat que alguns equips no hagin pogut disposar dels jugadors en el retorn a la competició. Amb aquestes actuacions, Interior vol evitar que es trenqui l’esperit de la norma i es produeixi frau de llei, una vegada comprovat que la situació, inesperada en el moment de la seva redacció, s’havia sobredimensionat. Des de la federació també s’està seguint molt de prop l’avenir dels esdeveniments. Com ja va informar el Diari, la intenció de l’ens és limitar l’excés de jugadors estrangers a les lligues i s’està buscant quina és la fórmula més adient. De moment no s’ha trobat en un parell de reunions de la comissió de futbol, en què s’han posat de manifest les desavinences entre els clubs. La Federació de Futbol, però, vol posar fre a aquesta situació a partir de la temporada vinent i té previst celebrar una assemblea extraordinària el mes vinent –encara sense data fixada– per tancar un acord. La idea seria presentar a l’assemblea un parell o tres de fórmules i que els representants dels clubs acabin decidint la que vegin més factible. I és que bona part dels clubs creuen que la situació ha sortit de mare.

UN PARELL DE CLUBS DE SEGONA SANCIONATS PER TENIR FUTBOLISTES EN SITUACIÓ IRREGULAR AL PAÍS

Almenys un parell de clubs del país, de la Lliga Biosphere, la segona divisió, han estat sancionats per tenir algun jugador en situació irregular al país. En un dels casos, el jugador, que ja no pertany al club segons les fonts consultades, va ser controlat per la policia l’octubre passat sense tenir els papers en regla. Fa pocs dies el club va rebre una notificació de la policia, a nom del president de l’entitat, la qual informava que havia de pagar una multa de 3.000 euros. El club presentarà un recurs per evitar o mirar de reduir la sanció, que representa una suma important d’euros per a una entitat de segona. Una situació semblant es va viure a un altre club en una temporada que està fent parlar.

LA LLEI

L'ARTICLE 30 ELS OBRE LA PORTA

L’article 30 de la llei d’immigració, inclòs en una modificació recent, és el que ha facilitat l’arribada de futbolistes forans per jugar a les lligues. Aquest article fa referència a l’obtenció del permís de residència sense treballar per a aquells que vinguin per estudis, pràctiques, entrenaments esportius o recerca. El permís és vàlid el temps que durin els entrenaments, amb una assegurança i acreditant tenir recursos per viure al país.

tracking