La federació expedientarà Verdú per participar als Ice Gladiators

Va córrer dimecres en la competició motociclista quan està prohibit pel reglament intern

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El reglament intern de l’ens federatiu prohibeix als esquiadors que estan sota el seu paraigua participar en qualsevol tipus de competició de motor pel risc de lesió que pot suposar, i aquest és el motiu pel qual una comissió de la FAE analitzarà el cas i decidirà si se sanciona Verdú, un dels millors exponents de l’esquí del Principat. Un cop obert l’expedient, que serà d’immediat, l’esquiador tindrà un termini per donar la seva versió sobre el tema i fer les al·legacions que consideri escaients per acabar prenent una decisió definitiva. El càstig podria ser econòmic, amb una multa, o esportiu, deixant-lo fora d’alguna estada o competició. Verdú, que és aficionat a la moto, ja ha reconegut la seva falta i s’ha disculpat amb els responsables de la federació per haver estat realitzant una activitat que no es considera convenient, tenint en compte el seu perfil d’esportista d’elit i també que en aquests moments es troba en plena temporada. “Els esquiadors no poden prendre part en competicions d’esports motoritzats perquè implica un risc. Si es fan desplaçaments en el dia a dia o sortides considerem que és més controlat, és totalment diferent”, exposava ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa. Afegia que pel que fa a l’assegurança de l’esportista, la federació no té cobert un escenari com el de la moto i que Verdú és plenament conscient que existeixen aquestes incompatibilitats. A banda de ser un dels competidors de més futur de la FAE, Verdú és un esportista becat dins del programa d’alt rendiment del Govern, situació que fa que se li exigeixi un alt nivell de compromís i responsabilitat.

A punt per al Mundial júnior L’esquiador ha fet un parèntesi en el seu calendari de competicions i es troba aquests dies al Principat fent preparació amb vista al Campionat del Món júnior, una de les cites més importants de la temporada per a ell i en la qual té dipositades moltes esperances d’aconseguir un bon resultat. En tres setmanes estarà competint a l’estació russa de Sotxi, on en principi vol participar en totes les disciplines.

OLIVERAS OBTÉ EL 24È LLOC EN UN SUPERGEGANT A LA COPA D'EUROPA

Marc Oliveras va tenir una bona actuació ahir a Sarntal (Itàlia) en aconseguir la 24a plaça en un supergegant en el qual partia amb el dorsal 41. L’andorrà es va quedar a 1”75 del vencedor, el noruec Stian Saugestad, i va obtenir un registre de 27,40 punts FIS. Matías Vargas, que sortia amb el dorsal 101, va acabar la prova en el lloc 64è, a 3”85 del primer. Kevin Courrieu no va acabar. En proves FIS amb participació d’esquiadors de l’equip nacional, Carmina Pallàs va acabar a prop del podi en un descens a Tignes, a 0”33 de la competidora més ràpida. En un segon descens es va haver de conformar amb la tretzena posició. Sissi Hinterreitner no va poder completar el primer i va ser 20a en el segon, mentre que Sara Raméntol no va finalitzar cap de les dues curses. A Serre Chevalier, Robert Solsona va ser el millor entre els nois en un gegant en què va acabar 24è, a 2”61 del vencedor. Àxel Esteve va ser 25è i no van acabar Josh Alayrach i Xavi Salvadores.

tracking