Vindrà la gala de la FIM

El Principat té coll avall acollir el final de festa de la Federació Internacional el 2017 i el 2018 al Centre de Congressos de la capital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si res no es torça, la gala de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), l’esdeveniment que premia els campions mundials de totes les disciplines i reuneix la flor i nata de les motos, se celebrarà al Principat, amb el Centre de Congressos d’Andorra la Vella com a escenari. I en dues edicions consecutives, perquè també s’hi compta per al 2018. Així s’ha lligat des de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) amb la seva homòloga internacional, complint un objectiu que es tenia des de fa un temps i que la bona feina de despatxos ha posat a l’abast d’Andorra. “La idea és tenir-la aquí el 2017, hi estem treballant i encara queden qüestions per definir, però hem fet un treball de fons per portar la gala”, deia el president de l’FMA, Josep Puntí, un dels artífexs amb una bona feina als despatxos d’una concessió que compleix les premisses de l’estratègia de l’actual Govern. Acollir cites esportives de primer nivell que serveixin per promocionar i donar a conèixer el país. En aquesta ocasió no és una competició pròpiament dita, però el ressò mediàtic està garantit.

Federació, Govern i Comú El Govern i el comú de la capital són les altres potes per a l’arribada de l’esdeveniment, el pressupost del qual es finança a parts iguals entre la FIM?i l’amfitrió. Es treballava amb vista a aquest mateix any, però finalment s’ha optat per acollir la gala el 2017 per poder donar pausa a les qüestions logístiques que demana un acte d’aquesta envergadura. A banda de la cerimònia d’entrega de guardons, més festiva i amb les cares més conegudes del món del motociclisme, la cita andorrana també acollirà el congrés mundial, on hi haurà representants dels 112 països membres de la FIM. La gala i el congrés s’han celebrat els dos darrers anys a la ciutat espanyola de Jerez de la Frontera, de contrastada tradició motociclista pel seu circuit, i aquest 2016 a priori repetirà. En l’edició de l’any passat, la sisena, també es va celebrar una conferència sobre dona i sostenibilitat. Fa anys que Andorra és un país que es té en compte en el si de la Federació Internacional, ja que ha estat escenari continuat de la màxima competició de trial i també ha acollit alguna altra disciplina. Al Principat darrerament també s’hi han instal·lat pilots de primer nivell mundial, com és el cas dels catalans Toni Bou (trial), Aleix i Pol Espargaró, l’anglès Brad­ley Smith (velocitat) o el polonès Tadeusz Blazusiak (enduro). Amb el congrés i la gala el comú de la capital aconsegueix dinamitzar un Centre de Congressos perfectament preparat per acollir esdeveniments multitudinaris i de primera línia per als quals el nou comú que encapçala Conxita Marsol vol apostar durant l’actual mandat.

TONI BOU VENÇA A BARCELONA I ES RECUPERA A A GENERAL DEL MUNIDLA 'INDOOR' DE TRIAL

Un home que no falta a la gala FIM pels títols que té en el seu palmarès és el pilot de trial resident Toni Bou. Diumenge passat va recuperar el terreny perdut en el Mundial indoor en guanyar la segona cita del certamen, disputada al Palau Sant Jordi, i empatar al capdavant de la classificació general amb Adam Raga, que el va superar a la prova inicial de Sheffield (Anglaterra). El podi a Barcelona, davant 9.000 espectadors, el va completar un altre català, Albert Cabestany. El triomf a Barcelona és un bon presagi per a Bou, ja que sempre que s’ha imposat ha aconseguit adjudicar-se el Mundial.

tracking