El Barça es diverteix amb el Celta

Els blaugrana golegen a una gran segona part i mantenen la renda amb l’Atlètic

El Barça no podia fallar davant un Celta que arribava amb baixes importants, però que venia amb les credencials d’haver guanyat dos cops l’equip de Luis Enrique. I els blaugrana no només no van fallar sinó que es van divertir de valent contra els gallecs en una segona part excelsa. Abans el Celta havia fet bons els pronòstics d’equip complicat i havia marxat al descans amb el marcador igualat gràcies a un penal transformat per Guidetti (39’), que anul·lava el golàs de falta marcat per Messi abans de la mitja hora. Però la segona part només va tenir un amo. El Barça va generar moltíssimes ocasions i Luis Suárez va avançar de nou als blaugrana (59’). El Celta encara va tenir una espurna per empatar, però Bravo va aturar el xut de Wass. I com acostuma a passar, del possible 2 a 2 es va passar al 3 a 1, obra de nou de Luis Suárez –que recuperava el pitxitxi– en rematar a la línia de gol un xut de Neymar després de superar el porter Sergio amb una croqueta. El Barça estava ja desfermat i Cabral li va negar a Neymar el seu primer gol. No passava res, perquè en la següent acció Messi va forçar un penal, que ell mateix va executar. De manera indirecta, donant-li el gol fet per Luis Suárez, que signava un hat-trick. Una genialitat que imitava una acció de Johan Cruyff quan jugava a l’Ajax. Festa grossa al Camp Nou. El Celta era una joguina en mans d’un Barça que es divertia i no en tenia prou. Perquè encara quedaven deu minuts i van arribar dos gols més. El primer, obra de Rakitic a passada de Luis Suárez i el darrer de Neymar, que no va desaprofitar una nova assistència de l’uruguaià per superar la sortida de Sergio per dalt. El brasiler se sumava al festival per tancar l’exhibició del Barça davant el Celta, que al final va abaixar els braços, castigat per les baixes i per la superioritat al marcador dels jugadors blaugrana.

Dimecres, mésGràcies a la golejada el Barça manté els 3 punts sobre l’Atlètic i els 4 amb el Reial Madrid, tot esperant el partit ajornat que jugarà dimecres al camp de l’Sporting de Gijón. Una victòria catalana aplanaria el camí cap a un nou títol de lliga.