Adéu al somni del mundial

Albert Coma descarta demanar a la FIS acollir el Campionat del Món els propers anys i aspira a portar la Copa del Món masculina el 2022

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dirigent era conscient de la dificultat de l’empresa i que s’havia de fer un treball previ per demostrar a la FIS la capacitat organitzativa del país. Primer acollint proves de Copa d’Europa, després les finals del circuit continental, més tard les de Copa del Món femenina –enguany serà la segona visita del circ blanc– i el cercle virtuós es tancarà l’any 2019 amb les finals de la Copa del Món en categoria masculina i femenina, programades del 13 al 17 de març. “El 2019 o el 2021 tinc la il·lusió que fem les finals de la Copa del Món [ja concedides]. Estic segur que les podríem organitzar sense problemes i si sortissin bé, llavors podríem parlar de demanar el Campionat del Món”, assenyalava Coma al Diari l’any 2014. Ara, aquesta vella aspiració sembla perdre força i una de les raons fonamentals és l’alt cànon que exigeix la FIS a les estacions només per optar a ser candidates. La xifra, prop dels 800. 000 euros, està fora de l’abast, tenint en compte que ningú no garanteix que la candidatura rebi la confiança de la FIS. De moment, l’organisme ha atorgat el Mundial del 2017 (Saint Moritz, Suïssa) i del 2019 (Are, Suècia). Davant d’aquest escenari Coma, segons va explicar al Diari, ha passat a concentrar-se en una altre repte, portar per primera vegada al Principat la Copa del Món masculina. I així ho va comunicar ahir en la compareixença davant les comissions d’Economia i d’Educació, Recerca, Cultura i Esports del Consell General per informar sobre la Copa del Món femenina que se celebrarà a la pista de l’Àliga d’aquí a dos caps de setmana. “Al juny volem marxar al congrés de la FIS, que es fa a Cancun, i demanar una competició per al 2022, si pot ser masculina, perquè no l’hem tingut mai”, va assenyalar. La demanda passaria per acollir el circuit masculí de gegant i eslàlom a la pista de l’Avet de Soldeu. Conrad Blanch, director de Grandvalira-Ensisa, va indicar que “pensem que l’Avet és la pista ideal per a les proves tècniques, però sabem que és extremament difícil. Hi ha països que volen entrar al calendari, d’altres clàssics que no el volen abandonar i les que són grans celebracions com els Jocs Olímpics, que han de rendibilitzar les inversions organitzant competicions abans i després. És difícil, però és l’objectiu”.

L'AUDIÈNCIA TELEVISIVA SUPERARÀ AMB ESCREIX LES XIFRES ASSOLIDES EL 2012

El director general del comitè organitzador de la Copa del Món 2016, Conrad Blanch, va assegurar ahir que l’impacte mediàtic de la cita que acollirà el 27 i 28 de febrer la pista de l’Àliga superarà amb escreix les xifres de fa quatre anys. En aquell moment va ser de 68 milions d’espectadors en la jornada de dissabte i de 94 milions el diumenge. A hores d’ara un total de 23 televisions de diferents països han confirmat que realitzaran la retransmissió en directe del supergegant i la combinada alpina. Entre ells es troben canals de països centreeuropeus i nòrdics, els Estats Units, Canadà i França, un destí en què Andorra Turisme incideix especialment. Blanch també va recordar que el món de la comunicació ha canviat molt els darrers anys amb les xarxes socials, la qual cosa augmentaria exponencialment l’impacte. Per tot plegat, el ministre de Turisme, Francesc Camp, va destacar que els 500.000 euros que inverteix la societat en l’esdeveniment –el pressupost total de la Copa del Món és d’1,7 milions d’euros– “queden compensats amb escreix per l’impacte mediàtic del retorn, que és molt alt.”

tracking