Traspàs de 100.000 euros

El PS presenta una esmena al pressupost perquè aquesta quantitat prevista per al MoraBanc es destini a la subvenció a federacions i clubs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’aquesta manera, el ministeri d’Esports aportaria al club de bàsquet 1.150.000 euros i s’incrementaria fins als 3.485.902,7 els diners a repartir entre les entitats esportives del país. En l’esmena del PS, la número 32 al pressupost, es justifica el traspàs en considerar “desequilibrada l’aportació feta al BC An­-dor­ra amb relació al conjunt de clubs esportius i federacions del país, més tenint en compte que el club rep alhora una important subvenció d’Andorra Turisme pel fet de competir al més alt nivell”, aportació que no critica i que comparteix. Els socialdemòcrates consideren que aquests 100.000 euros ajudarien federacions i clubs “a treballar en millors condicions i poder en alguns casos participar en competicions a les quals avui no poden accedir”, tenint en compte els pressupostos “molt ajustats” amb els quals han de treballar. Pere López, en declaracions al Diari, va assegurar que “no volem confrontar uns contra els altres. Hem vist que els darrers anys algunes federacions, amb els pressupostos molt ajustats, tenen problemes per poder fer tecnificació, per inscriure’s en algun campionat i, en definitiva, per ser competitives. Nosaltres estem encantats amb el bàsquet, jo vaig al Poliesportiu als partits, però potser cal un petit reequilibri”. I el reglament pressupostari obliga que aquest es faci amb partides dintre del mateix ministeri d’Esports. López hi va afegir que les federacions tenen un camp d’acció més ampli que els campionats i va valorar “el seu vessant formatiu i de pràctica esportiva”. Per tot plegat, considera que una aportació major seria “un gest necessari”. En aquest sentit, va assenyalar que “algunes federacions estan sota mínims i tenir dos mil o tres mil euros més els pot permetre fer estades o inscriure’s en alguna competició”. L’esmena del PS té poques possibilitats de tirar endavant per la majoria de DA al Consell, però almenys des del partit es considera que és un bon moment perquè es parli de la qüestió i sobretot es valori el treball dels clubs i les federacions.

EL REIAL MADRID I EL LABORAL KUTXA DISPUTARAN LA SEGONA SEMIFINAL DE LA COPA DEL REI

El Reial Madrid va semblar tenir ahir la lliçó ben apresa del que havia passat als quarts de final de dijous –amb Barça i València eliminats– i no va deixar marge per a la sorpresa davant un Montakit Fuenlabrada al qual va derrotar per 101 a 84. Els blancs van trencar el partit en el segon quart i van acabar amb set jugadors amb deu punts o més –Carroll va assolir el màxim amb 18–. No van servir al Fuenlabrada els 27 punts de Paunic i els 22 d’Urtasun. Els de Pablo Laso jugaran avui la segona semifinal contra el Laboral Kutxa, que va suar de valent la classificació davant de l’equip que feia d’amfitrió a la Corunya, l’Obradoiro (77-79). El 12 a 24 del primer quart semblava conduir cap a un duel plàcid per als bascos, però els gallecs no van marxar d’un partit decidit a cara o creu. El Bilbao i el Gran Canària es disputen l’altra plaça per a la final.

EL SÈNIOR B JUGA LA SEMIFINAL DE LA LLIGA CATALANA

El MoraBanc B disputa aquesta tarda (17 hores) la primera semifinal de la 34a Lliga nacional catalana EBA contra l’equip amfitrió, el CB?Quart-Germans Cruz. El matx arriba després que els de Milo Nunes quedessin relegats a la lliga a la lluita per la permanència en perdre a Martorell. El segon partit de la final de quatre el disputarà el gran favorit, el Torrons Vicens l’Hospitalet, contra el BBA?Castelldefels. La final està programada per demà al migdia (12.30 h).

tracking