El pilot compta amb més d’una vintena de llicències andorranes

Imanol Erviti (Movistar), Christian Meier (Orica) i el jove esprintador Wouter Wippert (Cannondale), els últims a arribar

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La nòmina manté els grans noms d’altres anys com Joaquim Purito Rodríguez, Rui Costa, Dan Martin, Esteban Chaves o Rohan Dennis, als quals s’han afegit d’altres que han apostat per les facilitats que ofereix el Principat per a la seva preparació. Els últims a arribar han estat el corredor del Movistar, Imanol Erviti, que s’ha afegit als seus companys José Joaquín Rojas, Jonathan Castroviejo –actualment recuperant-se d’una important lesió que es va fer fa uns dies a la Volta a l’Algarve després de xocar amb un espectador– o Dani Moreno, que ha deixat l’equip Katusha per passar a l’esquadra espanyola. L’arribada de l’experimentat corredor navarrès compensa les baixes dels germans Izagirre, Gorka i Ion. Un any més l’equip australià Orica GreenEdge és qui aporta més corredors a la llista de residents, fins a nou. Entre ells destaca el colombià Esteban Chaves, que va fer un gran paper la darrera Vuelta a Espanya i que aquesta temporada apunta al Giro d’Itàlia com a objectiu principal. A l’equip australià hi ha hagut baixes (Simon Clarke, ara al Cannondale, o Leigh Howard, que han canviat de mallot però segueixen residint a Andorra) i s’hi ha sumat un segon canadenc, Christian Meier, cridat pel boca-orella d’un dels ciclistes residents més veterans i treballadors del pilot, Svein Tuft. L’equip Etixx Quick Step compta amb dos residents, l’irlandès Dan Martin i l’espanyol Carlos Verona, els mateixos que el Katusha rus, amb Purito Rodríguez com a gran estrella i Àngel Vicioso de lloctinent. Cannondale, Sky, Lampre, BMC?i IAM?Cycling són altres esquadres representades entre els residents al país. Un d’ells és Beñat Intxausti (Sky), que ha confirmat la seva llicència, tot i el canvi d’equip i marxar del Movistar, mentre que l’excampió del món, Rui Costa, segueix fidel al Principat.

Prometedor esprintadorTot i que a la federació no en tenen constància, la nòmina de ciclistes pro s’ha ampliat amb l’arribada recent de l’holandès Wouter Wippert, de l’equip Cannondale. Es tracta d’un velocista de 25 anys i exDrapac, amb una victòria ja al Tour Down Under. Wippert s’ha instal·lat a La Massana.

tracking