Messi treu la màgia

El Barça, amb un peu i mig als quarts de final després de superar l’Arsenal amb dos gols de l’argentí

Un triomf que posa molt de cara els vuitens pels catalans, instal·lats en el costum de sentenciar les eliminatòries europees en 90 minuts. Un partit a batzegades, que hauria pogut acabar amb un resultat del tot diferent, el Barça va encarar l’eliminatòria amb una contra perfecta, una transició electritzant, iniciada per Neymar, moldejada per Suárez i culminada per un Messi que va acabar amb el seu particular malastruc contra Petr?Cech amb un control de geni que va asseure al txec, com aquell que en el seu moment també va enviar a terra el llavors Gunner Almunia. L’argentí va ser de nou letal pel conjunt d’Arsène Wenger, després dels quatre gols als quarts del 2010 i els dos dels vuitens de l’any següent. L’etern somni europeu dels londinencs van tornar a truncar-se del tot amb un altre gol del ‘10’, aquest des del punt de penal, després de forçar la pena màxima davant d’un superat Flamini. La versió polifacètica de l’actual Barça va saber adaptar-se i no patir on en ocasions anteriors en un partit on no va tenir la pilota tot el temps volgut, obert fins el 0 a 1 i en el que Ter Stegen va ser igual o més decisiu que Messi abans d’obrir el marcador amb diverses intervencions destacades, entre elles una mà estratosfèrica de Ter Stegen a rematada de Giroud, com és habitual més perillós amb el cap que amb els peus. Abans, però, Suárez en una rematada creuada i superat per Cech, el factor diferencial d’aquest Arsenal, haurien pogut obrir el marcador. A Torí, el Bayern va deixar oberta (2-2) una eliminatòria que tenia encarada a l’arrencada de la segona part quan Robben va situar el 0 a 2 al marcador. Müller l’havia obert abans del descans, però la Juventus va protagonitzar una exhibició de caràcter. Dybala i Sturaro van donar vida al subcampió que fins i tot hauria pogut aixecar el duel contra l’equip d’un Guardiola que trontolla a Europa. PSV-Atlètic i Dinamo de Kiev-Manchester City completen avui els vuitens.