20 països a la Copa del Món

Un total de 74 corredores participaran al campionat aquest cap de setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seran un total de 74 esquiadores provinents de 20 països diferents, entre les quals destaquen la nord-americana Lindsey Vonn, la suïssa Lara Gut, l’alemanya Viktoria Rebensburg, l’austríaca Cornelia Huetter o Tina Weirather de Liechtenstein.

L'estació ha assegurat que la pista està en perfectes condicions per poder acollir el supergegant i la combinada alpina (SG i eslàlom), que es disputaran a les pistes Àliga SG i Àliga SL respectivament. Pel que fa a les nevades que es preveuen per a aquest dissabte, l'estació ha planificat un dispositiu de màquines amb pales especials per no malmetre la pista per retirar la neu nova del traçat, a més d'una turbina a l'arribada per expulsar la neu.

Els 20 països que tenen previst competir són: Alemanya (2), Andorra (3), Argentina (2), Àustria (13), Bielorússia (1), Canadà (4), Eslovàquia (1), Eslovènia (3), Estats Units (8), França (8), Hongria (1), Itàlia (10), Liechtenstein (1), Mònaco (1), Noruega (2), Polònia (1), Sèrbia (1), Suïssa (9), Suècia (1) i República Txeca (2).

Entre les participants hi ha la campiona de la Copa de Món la passada temporada 2014-15 i actual líder de la classificació general, la nord-americana Lindsey Vonn, així com la seva principal rival, la suïssa Lara Gut, que ara encapçala el rànquing d’AC i és segona de la general. També està inscrita Tina Weirather de Liechsteinstein, que és la tercera classificada a dia d’avui en supergegant.

Pel que fa a la combinada alpina, que combina velocitat i tècnica i que corrobora la qualitat física i tècnica de les esquiadores, Gut n'és la favorita amb 100 punts. La segona del rànquing és Vonn amb 80 punts, seguida per l’austríaca Michaela Kirchgasser amb 60 punts.

El Principat, que amb la Copa del Món celebrada el 2012 va convertir-se en el 25è país que rebia el circuit d’esquí alpí més important del món iniciat els anys 60, tornarà aquest cap de setmana a la primera línia de la informació esportiva. Grandvalira estima que la retransmissió en directe de les proves tindrà una audiència potencial mitjana de 80 milions de teleespectadors.

tracking