El Barça reserva la seva millor versió per a les segones meitats

Guiat pel trident Messi-Neymar-Suárez, el conjunt blaugrana ha decidit onze duels del curs després del descans

Cinc passades, catorze segons de transició i prop d’un centenar de metres recorreguts que van deixar l’Arsenal ferit de mort, quan corria el minut 71 a l’Emirates. Messi firmaria la sentència onze minuts després en el que ja és una tònica habitual en el Barça de Luis Enrique: resoldre els partits a les segones meitats. “A la segona part, quan ells han baixat físicament és quan hem trobat més espais. És un gran resultat”, comentava l’argentí després del partit a Londres. És, precisament, en els segons 45 minuts quan el conjunt blaugrana acaba amb la resistència dels seus rivals. 73 dels 121 gols anotats en el que va de temporada han arribat després del descans, 33 dels quals fets en els últims vint minuts. Una efectivitat en el tram decisiu que ha tingut com a recompensa onze triomfs en les tres competicions. La capacitat del Barça per minar els seus rivals i la perseverança per aixecar enfrontaments adversos, ha portat l’equip a ampliar la marca històrica d’imbatibilitat fins als 33 partits i 100 gols, amb els dos aconseguits per Messi dimarts a l’Emirates. “És un plaer jugar amb Suárez i Neymar”, declarava el 10 a Londres. “El gol va arribar en una contra molt ràpida, ens agrada jugar amb espais i ens ha sortit molt bé. Som amics, ens portem molt bé fora del camp i això ens ajuda a fer aquestes coses”, afegia Messi en declaracions als mitjans de la?UEFA. Diumenge contra el Sevilla, el Barça pot igualar els 34 partits consecutius sense perdre del Reial Madrid de Leo Beenhakker de la temporada 1988-89.

EMPAT PERILLÓS DE L'ATLÈTIC EN LA VISITA AL PSV I EL CITY ASSALTA KIEV

L’Altètic de Madrid no va poder passar ahir de l’empat (0-0) en la visita al camp del PSV?Eindhoven holandès i es jugarà l’accés als quarts de final de la Lliga de Campions al?Calderón amb el risc dels gols a camp contrari. Qualsevol empat amb gols el deixaria fora d’Europa. A l’altre partit de la jornada, el Manchester City va aconseguir, pràcticament, el bitllet per als quarts després de derrotar (1-3) el Dinamo de Kiev amb gols del Kun Agüero, David Silva i Touré Yayá.