Escalfen motors

Les millors esquiadores del món, amb Lindsey Vonn i Lara Gut com a favorites, ultimen a Soldeu la participació al supergegant i la combinada del cap de setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ulls del món estaran pendents de la lluita entre la nord-americana Lindsey Vonn i la suïssa Lara Gut, les dues primeres classificades a la general de la Copa del Món, separades per 23 punts. Les dues van tastar ahir la neu d’Andorra, però no ho van fer a la pista protagonista aquests dies sinó a la de l’Avet de Soldeu. Avui sí que tindran l’oportunitat de baixar per l’Àliga, tot i que en esquí lliure. Vonn comentava ahir al Diari després de finalitzar el seu entrenament que “és la segona vegada que vinc a Andorra a fer curses i m’encanta. Tothom està emocionat per la Copa del Món i estic contenta de tornar. Sempre gaudeixo en aquest país”. Sobre si es veia favorita, Vonn va assenyalar que “ho espero però Tina [Weirather] està esquiant molt bé, igual que Vicky [Rebensburg]. Hi ha molt bones competidores”. Vonn i Gut lideren una participació de luxe, amb un total de 74 corredores, provinents de vint països, entre ells Andorra, amb Miriea Gutiérrez, Sara Raméntol i Sissi Hinterreitner a la sortida. A banda de Nord-amèrica i Suïssa, el favoritisme se’l reparteixen esquiadores com Tina Weirather, de Liechtenstein, tercera en supergegant, l’austríaca Cornelia Huetter, l’alemanya Viktoria Rebensburg, tercera a la general de la Copa del Món, o l’austríaca Tamara Tippler. Un dels atractius serà veure de nou al país la nord-americana Mikaela Shiffrin, recuperada de la greu lesió que va patir. “Tinc bons records d’Andorra, del 2012. Va ser un dels meus primers top ten [eslàlom]. Recordo que la pista i el seu pendent eren genials”, comentava per a Atomic. La FIS va donar ahir el darrer vistiplau a la pista. Markus Mayr, race director de l’organisme, va comentar al Diari que “després de fer les meves primeres baixades puc dir que la pista està molt bé, la preparació del traçat ha estat bona i estic content del que he vist. Estan treballant en el nivell més alt. Estem molt contents perquè tenim tot el que necessitem per a una Copa del Món. A veure si tenim sort amb el temps”.

Els nois, en Copa del MónÀxel Esteve debutarà avui en Copa del Món en un gegant a l’estació d’Hinterstoder (Àustria). Esteve, amb el dorsal 72, tornarà a competir diumenge. A Àustria hi serà també Marc Oliveras, que disputarà demà un supergegant.

LA DECISIÓ SOBRE SI S'ACTIVA EL PLA B ES PRENDRÀ AL MIGDIA EN FUNCIÓ DE LA PREVISIÓ DE NEU

El món ens mira. Aquest eslògan es va repetir molt fa uns dies en la presentació de la Copa del Món i avui es pot dir Andorra mira al cel i a les previsions meteorològiques. I és que en funció del temps, l’organització, d’acord amb la FIS, activarà al migdia el pla B en cas que es confirmi que acabarà arribant la neu. Si és així s’habilitaran diverses obertures a les xarxes per tal que entrin les màquines per treure la neu cap a fora i també hi treballaran els voluntaris en unes quantes zones del traçat. A l’ar­ribada, diverses turbines s’encar­regaran de la neu treta. Protecció civil també té previst treballar al màxim rendiment. Demà els voluntaris seran convocats a les 5 del matí per començar a treballar a la pista.

tracking