Sense reacció

Tercera derrota consecutiva del MoraBanc Andorra contra un Bilbao que va decantar el partit en el tercer quart

Els de Joan Peñarroya queden ara a dues victòries del Bilbao, un dels conjunts cridat a lluitar fins a l’últim moment per una plaça entre els vuit primers. Per l’esperança andorrana, la millora defensiva i l’estrena d’Stephen Holt. L’equip de Sito Alonso es va saber moure còmodament instal·lat en avantatges al voltant dels deu punts des de mitjans del tercer període. Un marge que va arribar a ser de 13 punts (57-70) a l’inici dels últims deu minuts. La reacció del MoraBanc guiada per un Stojanovski d’impacte tardà, condicionat per les faltes, no va ser suficient per donar un cop d’efecte a Miribilla. El MoraBanc va deixar una escletxa de llum en la figura d’Stephen Holt (14 punts). Les dues faltes d’Stojanovski van precipitar l’estrena del nou reforç andorrà. El nord-americà, però, no va semblar acusar les llargues jornades de viatge, l’adaptació als seus companys i l’aclimatació al joc europeu. Amb una demostració de qualitat i personalitat a parts iguals no va tenir inconvenients a jugar-se i anotar la possessió que tancava el primer quart i clavar un triple gairebé en transició per obrir el tercer. Holt, amb 9 punts pràcticament consecutius, va mantenir l’equip enganxat al partit. Els de Sito Alonso van obrir forat al primer quart, despertant vells fantasmes, amb quatre triples de sis intents. I quan els bascos no encertaven des del perímetre també trobaven opcions fàcils a la pintura. El Bilbao es va disparar fins als 24 punts per 17 d’un Andorra sostingut per Shermadini, de nou immens (6 punts i quatre rebots). Els de Peñarroya van aconseguir frenar la inèrcia anotadora dels homes de negre, igualar el marcador amb un parcial de (2-10) i imposar-se en el període (17-21) gràcies a l’impacte de Holt i la incursió en el partit de Betinho, fred com el públic de Miribilla en el primer quart i vital en el segon amb 6 punts que van arribar a situar l’Andorra per davant (37-38). Una cistella de Hannah i una altra de Rouff van permetre als locals, però, marxar al vestidor tres punts per sobre (41-38). La falta d’encert en el tir lliure (14/21) i en el triple (4/22) i les alternatives defensives de Sito Alonso van decantar el partit pels bascos en el tercer quart. Amb tot, els de Joan Peñerroya van entrar a l’últim període dins del partit, només set punts per sota (57-50). El Bilbao, però, va fer més gran el forat des de l’inici amb un bàsquet de Bogris i un triple d’Hervelle (62-50). La zona 2-3 plantejada per Joan Peñarroya i la pressió dels últims minuts van apropar l’equip en el marcador, però la distància ja era massa gran.

El segon equip també perdD’altra banda, el filial va arrencar la segona fase de la lliga EBA amb una derrota a casa, per 62 a 73 contra el Baricentro Barberà. David Jofresa, amb 19 punts, va ser el més destacat dels locals.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC?MoraBanc Andorra

“Ens ha faltat encert”

El MoraBanc va caure ahir derrotat a Bilbao, al contrari de les dar­reres ocasions, per la falta d’encert de l’equip de cara a l’anella rival. “El nostre desencert arriba quan ells estan millor. Hem fet un mal partit en el tir lliure, on som un conjunt molt fiable habitualment i també des del triple”, va afirmar el tècnic, Joan Peñarroya. “Si no hagués estat pels tirs lliures hauríem arribat al final del partit amb opcions”, va afegir. El preparador andorrà també va voler destacar la millora defensiva dels seus homes, tot i que va reconèixer que en alguns moments a l’equip encara li va faltar un punt més per poder aturar certes accions ofensives del rival. “Hi ha moltes accions que les defensem bé, però arribem tard a l’última passada i això ens fa molt mal”. Peñarroya, però, va assegurar que l’equip es va mantenir dins del partit en tot moment dins d’una distància controlada tot i anar per sota en el marcador. Pel que fa al debut d’Stephen Holt, el tècnic va voler destacar el paper de la seva nova incorporació tot i portar només dos entrenaments amb l’equip. “No coneix res del nostre engranatge, però ens ha aportat aire i ens pot aportar molt d’aquí en endavant, però acaba d’arribar i necessitarà temps per adaptar-se”. Sobre el repartiment de minuts que provocarà l’arribada del nord-americà, el preparador andorrà va declarar que “el que ens interessa és que l’equip guanyi i sempre donaré més minuts a qui millor estigui en aquell moment sense mirar el nom”.

EL RIVAL

"Ho havíem de fer perfecte"

Sito AlonsoEl tècnic basc es va mostrar molt satisfet del paper dels seus jugadors, especialment en l’aspecte defensiu. “Hem tingut problemes però els hem sabut resoldre. Hem controlat les situacions al pal baix i ens hem desgastat molt físicament. Si el partit dura tres o quatre minuts més, potser no aguantem. Havíem de fer un partit gairebé perfecte”, va assegurar Alonso.

EL JUGADOR

Stephen Holt, Jugador del MoraBanc

“No estic del tot satisfet”

“M’he sentit bé tot i la falta d’entrenaments, però no estic satisfet perquè l’equip ha perdut. En qualsevol lliga és complicat jugar fora de casa i avui ens ha costat tornar-nos a enganxar al partit quan ells han marxat en el marcador”, declarava el nord-americà, que va reconèixer que “no coneixia l’Andorra, però per mi és un repte poder jugar en un equip de les principals lligues del món”.