El Barça segueix desfermat cap al títol

Els blaugrana, amb ‘hat-trick’ de Messi, golejen el Rayo, que acaba amb nou

L’equip de Luis Enrique va decidir el partit en tres minuts (del 21 al 23) en una primera part en què els blaugrana van sortir molt mentalitzats per no donar opcions als de Paco Jémez, que va veure com el seu equip es quedava amb nou per les expulsions de Llorente (42’) i Iturra (67’). El Barça va començar a sentenciar el duel –35è partit seguit sense perdre– gràcies al porter Juan Carlos, que va regalar el primer gol a Rakitic quan se li va escapar una centrada i el croat, atent, va marcar. Era el minut 21 i només dos més tard un ràpid contraatac era culminat per Messi, a passada de Neymar. A partir d’aquí el partit va ser totalment per als catalans. Més encara quan Llorente va veure vermella directa per una entrada temerària a Rakitic en el mig del camp abans del descans. En la represa, i amb un més, el Barça va ampliar distàncies amb un gol d’oportunisme de Messi, el divuitè. El Rayo, però, va treure l’orgull i Manucho, de cap, va retallar distàncies al segon pal (1-3). El partit no es va acabar aquí perquè el Rayo va perdre un altre home amb vermella directa. Va ser Iturra per fer caure Busquets a l’àrea després d’una falta que Neymar va enviar al pal. Luis Suárez va executar la pena màxima, sense encert. Amb dos més, Messi va tenir un contraatac que no va desaprofitar per anotar un hat-trick (71’). Era l’1 a 4, que no va ser el marcador definitiu perquè Arda encara va fer el cinquè.