No val a distreure’s

El MoraBanc rep avui l’Estudiantes, penúltim classificat, amb la necessitat de retrobar-se amb el triomf després de tres derrotes

47591.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El rival per acabar amb la mala ratxa és el Movistar Estudiantes, penúltim classificat i que es presenta al Poliesportiu com a víctima propiciatòria (4 victòries només) en una jornada en què el club celebra el Dia de les Llegendes, un reconeixement als pioners del bàsquet dels anys 70. Tot i aquest embolcall, el tècnic Joan Peñar­roya creu que els seus jugadors estaran concentrats només a aconseguir la victòria i avisa que no serà fàcil. “Portem un mes sense guanyar i dubto que els jugadors estiguin per altres temes. M’agradaria que al marge de l’homenatge el públic no vingui amb la idea que serà un partit fàcil i que s’ha de guanyar sí o sí. L’Estudiantes és un històric i està en una situació complicada”. Peñarroya, amb la baixa de David Navarro, va assegurar que “malament farem si el que mirem és la classificació del rival. Hem d’estar preparats per un partit complicat. Tenim ganes de tornar a guanyar però hem de demostrar que tenim la mateixa il·lusió i ganes que l’Estu per fer-ho”. Sobre el rival, el tècnic va comentar que “està necessitat de victòries, però ha canviat molt al de la primera volta, tenen jugadors i entrenador nou i si bé és cert que segueix en situació delicada el seu joc em fa tenir tota la cautela del món”. Peñarroya farà debutar a casa el nord-americà Stephen Holt, que va deixar molt bon regust a Bilbao. Amb tot, l’entrenador català recordava que “no l’hem fitxat perquè tingui un impacte tremend dins l’equip. Ve a sumar. Altres jugadors han de portar el pes, però sabent que nosaltres apostem més per un joc coral”. Giorgi Shermadini, el jugador franquicia del MoraBanc, que aquesta nit vestirà amb equipació retro (samarreta tricolor amb ratlles horitzontals i pantaló blanc), està segur que el duel contra l’Estu “no serà fàcil i haurem de jugar un bàsquet fort. Ells venen de perdre partits, però els hem de respectar i jugar al cent per cent. Volem lluitar per estar al play-off; hi pensem”. De la seva banda, el tècnic visitant, Sergio Valdeolmillos, comentava que “afrontem el partit sabent que ens queden 14 finals, sense dramatismes però amb molta responsabilitat”. El tècnic de l’Estudiantes, que farà debutar el pivot Diamon Simpson, va referir-se al MoraBanc com “un equip que realment ha fet els deures i a casa s’ha trobat fort”.

ELS PRECEDENTS

L’equip col·legial no coneix la victòria en territori andorrà

Andorra ha sigut fins ara territori prohibit per a l’històric Estudiantes, que ha perdut en els quatre partits disputats al Poliesportiu d’Andorra. En les dues primeres visites, l’any 1994 i amb Miguel Ángel Martín d’entrenador visitant, va perdre per 80 a 70 i 81 a 73. El tercer enfrontament, el novembre del 1995, l’Estudiantes de Pepu Hernández va cedir per un mínim 80 a 79. I ja l’any passat el MoraBanc va derrotar l’equip col·legial per 81 a 76, amb l’australià Nathan Jawai com a home més destacat, amb 21 punts.

tracking