Salvat per la campana

El MoraBanc suma una victòria agònica davant l’Estudiantes en un partit en què deixa escapar 14 punts i acaba patint

Publicat per

Però va ser l’equip de Joan Peñarroya qui va portar el duel a un final a cara o creu amb un darrer quart indigne que va estar a punt de donar-li la victòria a l’Estudiantes. Però no. Va sortir cara (84-82) i ara toca viatjar a Madrid més tranquils. Perquè la ratxa de tres derrotes es va acabar. Patint massa, això sí, davant el penúltim. L’entrada al partit va ser força irregular per als dos equips. L’Estudiantes tenia problemes per anotar i el MoraBanc va anar de menys a més, amb un bon Shermadini, i Stojanovski de nou massa passarell i que de seguida va cometre dues personals que el van portar a la banqueta. Això va propiciar el debut –prometedor–a casa de Stephen Hol. A poc a poc els andorrans anaven sumant davant un rival en què només veien cistella els seus dos homes alts, Nacho Martín i Xavi Rey. Entre els dos van fer els 15 punts (8 i 7) dels col·legials en el primer quart. El MoraBanc, amb anotació coral, va anar sempre per davant en el marcador, però sense oferir demostració de solidesa, especialment al darrere. Ja en el segon quart, l’electrònic va fer la goma, com els ciclistes. El MoraBanc l’estirava però de seguida arribaven les facilitats defensives i l’Estudiantes, guiat pel veterà Javi Salgado, autor de 8 punts consecutius, tornava a ajustar el matx i provocava una enganxada dialèctica entre Bogdanovic i Shermadini. I és que es va passar d’un +11 (35-24) a un +4 (40-36). L’equip de Peñarroya donava la sensació de ser superior al penúltim classificat, però la realitat era que o s’aplicava més o patiria. I ho va fer. Va ser sortir dels vestidors i millorar la defensa del MoraBanc, que va aconseguir ofegar el limitat atac dels madrilenys, que només trobaven Nacho Martín per fer mal. Els bases visitants no veien la manera de trobar accions senzilles. Més còmode en defensa, l’atac andorrà va millorar i dos triples consecutius de Bogdanovic van ampliar la renda fins arribar als 13 punts (58-45). El partit estava com volia el MoraBanc. Però no es podia badar. Al darrer quart es va entrar amb 13 punts de renda. Però de seguida el MoraBanc va defallir i es va oblidar de nou de defensar, i davant de tantes facilitats el rival va despertar liderat per Laprovittola (70-66). Arribaven els nervis. Un triple de Betinho després d’un temps mort va aturar la sagnia, però de nou el base argentí va respondre. I així es va entrar als minuts de la veritat amb la por al cos. L’Estudiantes jugava amb l’ansietat local i encertava. El final seria a cara o creu. I semblava que els visitants s’emportarien la victòria (79-82), però dos tirs lliures de Shermadini, una bona defensa sobre Laprovittola i un triple decisiu, de Schreiner, van donar la victòria al MoraBanc. Perque l’argentí va fallar. No es va repetir el que va passar a Tenerife amb Devin White, però gairebé.