Continuïtat garantida

La Grandvalira Skimo6 tindrà l’any vinent segona edició amb més participants després d’una jornada d’èxit, tot i el mal temps

47631.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Riart, un dels organitzadors, assegurava al vespre que “els cor­redors han quedat força satisfets i en general tot ha anat molt bé, amb petites coses a millorar, al marge del temps. Ha estat una primera edició èpica, disputada en unes condicions molts dures”. Sobre la continuïtat de l’Skimo6, Riart va apuntar que “segur que hi haurà una segona edició i que serà amb més participants, però hem de valorar quants. Hem d’anar creixent a poc a poc i que la prova es consolidi any rere any”. 260 corredors van prendre ahir la sortida des de Naturlandia per completar per equips un recorregut de 30 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell. Els vencedors van ser dos integrants de l’equip nacional d’esquí de muntanya, Joan Albós i Xavi Areny, que van cobrir l’itinerari en menys de tres hores i mitja. “Han volat”, comentava Gerard Riart, que va afegir que “nosaltres comptàvem que els primers trigarien prop de quatre hores”. Rere la Doble A (Albós-Areny) van classificar-se dues parelles de germans, especialistes de les curses de muntanya, Òscar i Marc Casal, segons, i Ferran i Xavi Teixidó, que van completar el podi masculí. Xavi Areny valorava positivament la idea d’engegar una cursa de llarga distància al país. “Em sembla molt bé. És un recorregut molt maco, salvatge i molt accessible per a tothom perquè no és gaire tècnic. De tota manera no hem d’oblidar que és durillo organitzar curses d’aquest calibre”. Òscar Casal, de la seva banda, va destacar que “el recor­regut és molt xulo, nosaltres ja el coneixíem i motivava fer-lo ara i amb el meu germà. Ha estat una cursa entretinguda, tot i el fred i el fort vent que feia en algunes zones”. Casal va sorprendre’s “per l’elevat nombre de participants per ser la primera edició. No m’ho esperava. Està molt bé i cór­rer en parella ajuda. Nosaltres hem anat una bona estona amb el Joan i el Xavi i ha estat una bona experiència perquè pots aprendre dels bons”. Els vencedors en categoria mixta van ser l’equip format per Michele Lodge i Alain Moreno, amb Marc Calvet, Sophie Dusautoir i Carolina Poussier, segons, i Pilar Quesada i Samuel Orts, tercers. Mireia Soler i Isabel Belloc van ser les primeres en categoria femenina, amb poca participació. La prova va comptar amb una nodrida representació de corredors de fora del país –aproximadament la meitat– i d’altres que es van quedar sense poder inscriure’s per la limitació a 100 equips.

INKA BELLÉS, SERGI CASABELLA I DIEGO CANCELOS FAN PODI AL CAMPIONAT D'ESPANYA INDIVIDUAL

L’estació de Formigal va acollir ahir el Campionat d’Espanya individual, de Federacions Autonòmiques i de Clubs, amb resultats destacats per als competidors andorrans. En categoria absoluta Gerber Martín (Club Pirinenc) va situar-se en el Top-10, mentre que Inka Bellés va ser la millor en promeses. Els altres podis andorrans van ser per a Sergi Casabella, segon en la categoria júnior, i Dani Cancelos, vencedor en cadets. L’altre corredor del país, Arnau Soldevila, va situar-se en la setena posició júnior i tercer de la seva edat. El Campionat d’Espanya es va disputar amb un intens vent que va obligar l’organització a endarrerir més d’una hora la sortida i a disposar d’un itinerari d’emergència, íntegrament per l’estació.

tracking