Sense treva

El Barça goleja l’Eibar, suma l’onzena victòria consecutiva i manté vuit punts de marge sobre l’Atlètic de Madrid

No afluixa. El Barça crema jornades a ritme de golejades i ahir va sumar l’onzena victòria consecutiva a la lliga a la visita al camp del Eibar (0-4). Els blaugrana mantenen els vuit punts de marge sobre l’Atlètic de Madrid, que no tira la tovallola i en l’últim partit de la jornada dominical es va endur el triomf en la visita al València (1-3). L’equip de Luis Enrique va tancar golejant una sèrie de dues sortides consecutives a dos dels camps més modestos de primera.?Terrenys de joc de dimensions reduïdes on en altres temps afloraven els dubtes sobre un estil sense fissures. La versió evolucionada creada per l’asturià permet al Barça sentir-se còmode en les tessitures tradicionalment adverses i, ple de confiança, ni troba a faltar la figura de Neymar. Va ser Munir, substitut del brasiler, sancionat, qui va obrir el marcador a Ipurua al minut 7 per frenar les aspiracions locals. El 0 a 1 va obligar els locals a pujar línies. Partit obert i escenari ideal per a un Barça letal a la transició. Ho va demostrar Messi en culminar una conducció individual abans del descans i Luis Suárez, retrobat amb el gol, que va finalitzar amb una demostració de tècnica i potència una jugada iniciada en un servei des de la porteria de Claudio Bravo. Abans, Messi s’havia permès el luxe d’espantar els fantasmes dels llançaments de penal que persegueixen l’equip aquesta temporada, en fer el 0 a 3 des dels onze metres amb un subtil xut centrat. Coneixedor de la victòria del Barça a Eibar, l’Atlètic de Madrid va saltar a la gespa de Mestalla amb l’obligació de sumar els tres punts per no servir definitivament la lliga amb safata al Barça. Els matalassers van fer una demostració de futbol i de mentalitat sobreposant-se al gol valencià de Cheryshev només quatre minuts després del 0 a 1 de Griezmann. Fernando Torres (71’) va encarrilar el partit per als de Diego Simeone i Ferreira Carrasco va sentenciar a només sis minuts per a l’acabament.