Només un candidat

El projecte de la residència medicoesportiva a les instal·lacions de Sud Radio compta amb una única oferta

47887.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana finalitzava el termini per aspirar a la concessió administrativa que ha engegat l’executiu després que es decidís ampliar uns dies la data inicial –fixada l’1 de març– i s’ha acabat obrint el sobre de propostes. La proposta única no significa que la concessió s’atorgui de forma automàtica, ja que un jurat format per representants de diferents ministeris avaluarà si l’oferta s’adequa als requisits i al model de gestió que des del Govern s’ha fixat per fer-se càrrec de la construcció, explotació i manteniment del centre. En aquest grup hi ha representades les carteres de Cultura, d’Esports, d’Ordenament Territorial, de Salut i de Presidència. Tot i que no ha transcendit l’origen del candidat, hi ha força possibilitats que es tracti d’una empresa forana –el concurs és internacional– que pugui comptar amb algun soci del Principat. Si l’oferta presentada convenç el Govern i el projecte tira endavant la residència hauria d’estar operativa el 2018. S’hauria de començar adequant els espais de l’edifici, unes obres que les previsions optimistes situen el primer semestre d’enguany.

Seguint noves tendènciesLa possibilitat de donar ús a les instal·lacions de Sud Radio en l’àmbit esportiu va néixer d’una anàlisi de les darreres tendències d’entrenament. Amb tot, tenint en compte que només hi ha hagut una oferta, no sembla haver aixecat l’interès que en un principi es preveia. El projecte no estipula un funcionament com a centre d’alt rendiment a l’estil de Sierra Nevada o Font Romeu, sinó que el Cramea –Centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra– funcioni com a lloc de descans en altura per als esportistes –està a 2.450 metres– i que els entrenaments es puguin fer a cotes inferiors. Altres instal·lacions esportives del Principat servirien per als entrenaments i a l’antic edifici de Sud Radio, a banda de l’espai per al descans, es disposaria d’una zona mèdica per mesurar esforços o fer recuperació i tractaments –amb zona mèdica, de fisioteràpia, d’aigües...–. Segons fonts mèdiques, els esportistes de disciplines que demanen fons i resistència haurien de ser els més interessats en el centre. Es preveu que es pugui arribar a acollir un màxim de seixanta esportistes.

GOVERN VALIDA L'ATENCIÓ MÈDICA DE LA COPA DEL MÓN DE'SQUÍ FEMENÍ

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ha desmentit que l’atenció mèdica i el protocol d’actuació de la Copa del Món d’esquí femení no fossin els adequats. Després que Lindsey Vonn deixés entreveure, a les xarxes socials, que s’havia hagut de realitzar les proves mèdiques per determinar l’abast de la lesió a Barcelona, Álvarez Marfany va assegurar ahir que el Principat sí que disposava de l’equip adient per fer-les aquí. Álvarez Marfany va fer aquestes declaracions ahir a la sessió del Consell General després que la consellera general dels liberals Carine Montané preguntés sobre el dispositiu mèdic de la prova. Segons va explicar la consellera, va ser arran de les proves que es va fer al centre hospitalari barceloní –una ressonància i un TAC– que li van determinar que tenia tres fractures i no una, com mostraven les radiografies fetes a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. “L’hospital no té l’aparell per fer ressonàncies però sí que estava a disposició de la competició, en un centre privat”, va assenyalar Álvarez Marfany, tot afegint que desconeix “quines proves es va fer aquí”. En tot cas, va assegurar que “no crec que la imatge d’Andorra hagi estat malmesa per aquest fet”. El ministre de Salut va assegurar que, en tot cas, el dispositiu mèdic que es va preveure a Grandvalira complia amb la conformitat i l’aprovació dels metges dels equips de les atletes i amb les exigències de la Federació d’Esquí.

tracking