Inspecció sorpresa

Funcionaris d’Immigració es van presentar dijous a l’entrenament de l’FC?Ordino per comprovar la documentació d’alguns jugadors

47908.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Des del club s’assegura que no va haver-hi cap problema perquè tota la documentació estava en regla i els futbolistes tenien el corresponent permís de residència. En aquest cas, però, no es tractava del que permet gaudir de la targeta de residència sense treballar mitjançant el ja famós article 30 de la Llei d’immigració, que ofereix la possibilitat de viure a Andorra mentre es realitzen entrenaments esportius. David Urrea, president de l’FC?Ordino, confirmava ahir que “van venir uns inspectors d’Immigració per demanar la situació en què es troben els xavals. Tot està en regla. Ells van venir per a entrenaments esportius i al desembre quan van obrir la quota de temporers van poder trobar feina, pel seu currículum. Ara tenen els papers de temporers com qualsevol altre, cotitzats a la CASS i tot bé”. Serien cinc els jugadors que haurien canviat d’estatus. “Ho tenim tot en regla”, reiterava Urrea, a qui la inspecció, assegura, no va agafar per sorpresa. “Quan vam veure què va passar amb els mexicans del Carroi vam pensar que ens podria tocar. Ja ens ho esperàvem”. Segons el club, els futbolistes estaran sense problemes a disposició de l’entrenador i alhora jugador Miguel Ángel Lozano en el partit de diumenge contra el Penya Encarnada que obre el play-off per a la permanència a primera divisió. Els ordinencs són penúltims, a 5 punts del cuer.La inspecció a l’FC?Ordino confirma que des d’Immigració han augmentat els controls per tal d’identificar futbolistes que puguin estar en situació irregular al país. De fet almenys un parell de clubs de segona divisió van ser sancionats el febrer passat per aquest motiu. Un dels equips va rebre una multa de 3.000 euros, quantitat molt significativa tractant-se d’una entitat amb pocs recursos. A final de l’any passat inspectors d’Immigració ja van visitar l’allotjament on viuen els jugadors mexicans del CE?Carroi per comprovar la seva documentació sense trobar-ne cap en situació irregular. D’altra banda, des d’Immigració ja s’ha donat llum verd a totes les sol·licituds de residència per a jugadors presentades al mercat d’hivern. Hi havia una dotzena de demandes que durant un temps van estar en stand by fins que els interessats van poder garantir que complien amb la normativa.

LA FEDERACIÓ CELEBRARÀ UNA ASSEMBLEA EL MES VINENT PER REGULAR LA SITUACIÓ

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) celebrarà el mes vinent una assemblea en la qual es buscarà trobar un acord per limitar l’excés de jugadors estrangers a les lligues, que han accedit majoritàriament gràcies a la utilització de l’article 30 de la llei d’immigració, que permet obtenir el permís de residència sense treballar, entre d’altres casos, a aquells esportistes que vinguin a fer entrenaments al país. Vist que s’ha acabat abusant d’aquesta figura, el Govern va deixar en mans de la federació que posés veda a la situació, ja que l’executiu considera que aquest abús de la norma és exclusiu del futbol i si canvia la llei perjudicaria altres esports que sí que estan complint. La federació ha rebut el missatge i el mes vinent –encara no hi ha data fixada– intentarà que els clubs arribin a un acord per regular l’excés de jugadors forans. L’entesa, però, no sembla fàcil atès que ja hi ha hagut una parell de reunions de la comissió de futbol en què s’han evidenciat les desavinences entre els diversos representants dels clubs. La idea que treballa la federació és presentar un parell o tres de propostes i que les entitats votin la que considerin més adient. La mesura, en tot cas, seria efectiva a partir de la temporada vinent i en cas que no s’arribi a cap acord el Govern podria agafar les regnes i posar fre al que consideren un abús fent una modificació de la llei més restrictiva.

tracking