Feina feta

El MoraBanc aprofita la crisi del Manresa i resol amb solvència i sense patiment un partit clau per no despenjar-se de la lluita pel play-off

Els de Joan Peñarroya, a estones massa irregulars en atac, es van guanyar el dret de no patir davant un rival erràtic i sense idees gràcies a la defensa. El MoraBanc inicia amb bon peu la ratxa de partits (Fuenlabrada, Gipuzkoa i UCAM) que han de decidir si l’equip lluitarà per entrar al play-off. L’estrena al partit del MoraBanc, que va sortir amb Clark en el cinc inicial, va ser irregular. Després d’uns primers minuts de major control per part andorrana (4-9), el Manresa va agafar el comandament de la mà de Chase Simon (8 punts). Amb un parcial de 0 a 9, els del Bages van posar-se 5 punts per sobre, aprofitant el desencert del MoraBanc des del tir exterior (1 de 6 en triples) i que la defensa va cedir situacions fàcils. Els locals, justets i necessitats de victòries a casa, on només havien guanyat tres partits, es van anar animant (16-11). Peñarroya no veia les coses clares, però l’inici del segon quart va ser una demostració que el partit canviava de decoració. Una antiesportiva de Sandul va portar Sada als tirs lliures. El base català va anotar-los els dos i a continuació va afegir-hi una cistella fàcil. A partir d’aquí, el MoraBanc es va trobar més còmode en atac, en especial Bogdanovic, que va despertar amb tres triples de quatre llançaments, situació que va fer que el MoraBanc passés a manar en el marcador i en el partit. El Manresa va acusar el cop i els nervis van començar per als d’Ibon Navarro, que es van embussar davant de la defensa –ara sí bona– dels andor­rans, que van forçar tirs compromesos. El Manresa, extremament imprecís i sense referents, va veure’s ràpidament deu per sota. El públic, tant o més nerviós que l’equip manresà, va començar a reclamar als àrbitres, als quals va acomiadar al descans amb una bona xiulada. Però la culpa no era de la tripleta arbitral, sinó del seu equip, pressionat, que es veia incapaç de jugar bé. I l’ansietat dels locals la va aprofitar el MoraBanc per anar fent, tret d’un Holt massa dispers (-5 de valoració), el dia del retorn de Navarro. 13 punts va ser la màxima renda dels visitants (23-36), amb un Shermadini que treia petroli per la tercera falta de Musli. Al descans, bones sensacions després d’un parcial en el segon quart d’11 a 27 (27-38). Però el retorn dels vestidors va ser nefast per als de Peñarroya, que van rebre un parcial de 10 a 0. En atac, més de tres minuts sense anotar i el tècnic andorrà que es va veure obligat a demanar temps mort (els locals perdien d’un només (37-38) i creien en la remuntada). Dos triples seguits d’Stojanovski van asserenar els manresans, liderats per Je’kel (9 punts). El partit estava obert per demèrits andorrans. Tocava tornar a remar. I amb bons minuts de Jones i tornant a defensar l’escletxa es va tornar a obrir (46-54 al final del quart). L’ensurt, fruit a parts iguals de la irregularitat andorrana i de l’empenta local, s’havia superat. En l’estrena del darrer quart, el MoraBanc, més seriós, no va permetre que el Manresa ajustés el marcador. I no va caler tirar de Shermadini, que va estar molts minuts fora de pista. Al final, victòria important sense patiment. Feina feta.