Més a prop de l'Agència Andorrana Antidopatge

47952.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho ha explicat el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Beal, durant la darrera reunió de l'antiga comissió estatal antidopatge, i ha detallat que després d'haver-se aprovat la Llei de creació de l'Agència Andorrana Antidopatge el passat 10 de març, s'espera que es publiqui al BOPA en dues setmanes i entrarà en vigor l'endemà. A continuació es convocarà el consell de l'agència i aprovarà el reglament en la primera sessió.

Beal ha assegurat que un cop estigui el tràmit enllestit es farà la comunicació a l'AMA i ja es reuniran per treure Andorra de l'actual situació. “Si haguéssim tingut la llei aprovada fa un mes, probablement no estaríem en situació de no conformitat”, ha valorat. L'Agència Andorrana Antidopatge té un pressupost de 64.000 euros per al 2016. D'aquests, poc més de 30.000 euros es destinaran a la direcció executiva.

La Comissió Estatal Antidopatge ha celebrat aquest dilluns la seva darrera reunió abans que es derogui, un cop entri en vigor la Llei de creació de l'Agència Andorrana Antidopatge, que es preveu que sigui en les properes setmanes.

Des del ministeri d'Esports s'ha treballat intensament per aconseguir la regulació que s'exigeix a nivell internacional en matèria antidopatge, i tot i que Beal no l'ha considerat una llei complicada, ha assegurat que el procés ha sigut complex perquè calia defensar algunes especificitats del país.Beal ha insistit que l'Agència Andorrana Antidopatge serà independent del Govern, i serà qui s'encarregui dels programes nacionals de control, tant en competició com fora de les competicions. El cost de les proves antidopatge pot variar entre els 200 i 400 euros. En el cas de les competicions internacionals el programa de control es farà des de les federacions internacionals.

tracking