Temporada excel·lent

La FAE valora com a “excepcional” el vuitè lloc a la general de la Copa del Món de Lluís Marín, que qualifica la campanya com a “molt positiva”

48003.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El corredor, vuitè classificat de la general, va rebre ahir el reconeixement a la feina ben feta per part de la FAE en el balanç de l’any, a la seu de MoraBanc. El president de la federació, Albert Coma, va comentar que “el vuitè lloc és un resultat excepcional, el millor de la FAE des que sóc president. La temporada vinent a veure si pots ser Top-5 i a Corea medallista olímpic. El nivell el tens”. Més seriosament, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, parlava de “gran temporada” per part del surfista i aportava les dades: “Dos cops s’ha classificat per a la final gran, dos més per a la petita i dos va fer quarts d’un total de vuit competicions. Només ha fallat en dues [Baqueira i Corea].” Entre aquests resultats destaca el podi fet a Feldberg (tercer lloc), repetint la posició assolida el 2012 a Valmalenco. Per tot plegat, Lluís Marín valorava la temporada com a “molt positiva. L’any passat hauria firmat acabar vuitè. L’objectiu de la temporada per a la FAE era entrar en el Top-10 i ho he assolit, tot i que jo sempre apunto més alt. He estat en cinquena posició i al final no l’he pogut mantenir, però estic molt content de la temporada”. El surfista de l’ECOA creu que no li falta “res” per estar entre els millors corredors del món. I ho raonava d’aquesta manera: “Any rere any tinc més experiència i això fa que mantingui una línia ascendent i vagi progressant. Si alguna cosa he de millorar és en la presa de decisions, que és molt important en cursa. En la resta, diria que no tinc res a envejar als grans corredors.” Tot i aquesta declaració d’intencions, el surfista no amaga que encara li falta ser una mica més agressiu en certs moments. En aquest sentit, va apuntar que “és evident que em falta una mica [de mala llet]. Vaig deixar perdre una cursa pel mal rotllo que es va crear amb l’equip austríac i he de ser més egoista”. Respecte a la temporada vinent, en la qual seguirà treballant amb l’equip francès, Marín va comentar que la competició se centrarà en els X Games, on creu que ja es mereixia haver participat enguany, les Copes del Món i els Mundials, sense marcar-se encara cap objectiu. Marín, que va tenir problemes a l’espatlla, va recordar que l’any no havia estar net quant a problemes físics i va avançar que el mes vinent visitarà un especialista de la zona malmesa per veure si s’ha d’operar. Durant el balanç, Albert Coma va referir-se a la possibilitat que el Principat torni a organitzar una Copa del Món de surf de neu, com el 2013. Coma va indicar que “això no depèn de la federació, nosaltres trameten el que l’estació demana. A Baqueira la pista estava a peu d’aparcament i aquí a Arcalís no ho tenim així i és un handicap important. Encara no se n’està parlant, però un dia o altre haurà de tornar”.

VISA CREU QUE MAEVA ESTÉVEZ SALVA L'ANY

A banda de Lluís Marín, la federació va valorar també la temporada de Maeva Éstévez, que va iniciar amb retard la competició per una lesió. Sobre la jove surfista, Carles Visa va comentar que “encara li queden dues proves per acabar l’any, però podem dir que va començar a final de gener i sembla que els resultats van arribant. Ha igualat un onzè lloc que tenia en Copa d’Europa i ha fet bons resultats en punts FIS. Al final salvarem força bé els mobles”.

tracking