La irregularitat torpedina el MoraBanc

L’equip segueix a una victòria de l’última plaça del ‘play-off’, però el repte es complica

Després de la derrota contra el Montakit Fuenlabrada, l’equip de Joan Peñarroya ha cedit un lloc i ara és onzè a la classificació, a una victòria de l’última plaça del play-off, però els triomfs de rivals directes com l’Iberostar Tenerife i l’UCAM Múrcia el deixen en solitari amb un balanç d’11-14 i la possibilitat que avui l’iguali el Joventut si derrota l’ICL?Manresa. Una de les claus que expliquen el balanç del MoraBanc és la poca solidesa al poliesportiu d’Andor­ra, on ja ha perdut més partits que no ha guanyat (7 per 6), amb desfetes contra grans com Barça Lassa, Reial Madrid o València, però també davant el Manresa, Tenerife, quan els canaris no estaven en la bona dinàmica actual, o la de dissabte davant un Fuenlabrada que va torpedinar la línia de flotació andorrana en el darrer quart de la mà d’un exuberant Tabu (34 punts, 6 assistències i 34 de valoració). I és que el base belga va superar tots els petits de Peñar­roya. Thomas Schreiner i Víctor Sada van valorar en negatiu (-4 i -3), Stephen Holt (+1) i David Navar­ro (+5). Únicament Stojanovski (14 punts i 3 assistències, el que més va repartir) es va salvar. La irregularitat en la direcció és un dels handicaps del MoraBanc, a banda de la feblesa defensiva –a estones es troba a faltar més agressivitat– i que l’equip no sap respondre quan el rival li planteja un partit físic. La demostració va ser el darrer quart contra el Fuenla quan els madrilenys van augmentar la intensitat en defensa, fet que va provocar uns pobres 9 punts locals, fruit de la manca de fluïdesa, que genera desconfiança i nervis. “Quan ells han jugat molt agressius i físic, nosaltres hem fet un pas enrere, sense caràcter”, analitzava Luka Bogdanovic sobre l’últim quart. Schreiner donava la recepta per millorar: seguir treballant. I Peñarroya, qüestionat a la grada per algunes rotacions no enteses, parlava de “descansar i preparar el següent partit”. Serà contra el cuer, el Gipuzkoa.

TIR LLIURE

Eric Bartolomé, Exjugador i tècnic superior de bàsquet

Depèn

Personalment crec que són poques les veritats absolutes i que qualsevol fet pot ser observat i analitzat des de diversos punts de vista, tot sovint amb la seva part de veritat. Les temporades esportives no són cap excepció i els èxits o fracassos dependran en part del cristall a través del qual s’analitzin. La derrota enfront del Montakit Fuenlabrada pot ser viscuda com una decepció que allunya l’equip de les places d’honor de la competició, però també pot ser llegida com una derrota contra un equip que està realitzant una gran temporada. Així, podríem afirmar que el MoraBanc es queda amb 11 victòries o que ja ha assolit 11 victòries. Tot depèn.