Futbol

Un clàssic ho és sempre

Barça i Reial Madrid s’enfronten avui al Camp Nou amb els blaugrana deu punts per sobre de l’etern rival a la classificació

48202.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Barça i Reial Madrid s’enfronten aquest vespre (20.30 h) al Camp Nou amb la Lliga pràcticament decidida a favor del conjunt blaugrana i en una jornada que passarà a la història pels homenatges previs a la figura de Johan Cruyff.

“El millor homenatge que li podem fer és guanyar i fent un bon joc, m’espero un Camp Nou a rebentar i calent i veure l’afició al seu màxim nivell. No hi ha res que motivi més un jugador del Barça o un aficionat que guanyar el Madrid. I el mateix diran si ho preguntes al Bernabéu”, declarava ahir el tècnic blaugrana. Precisament les ganes de revenja de l’equip blanc després de la golejada (0-4) a l’estadi madridista de la primera volta, és un dels principals atractius del duel d’aquesta nit. Zinedine Zidane dirigeix ara el conjunt blanc, llavors encara en mans de Rafa Benítez. “Els jugadors ja saben què va passar a la primera volta, però ara només pensem en el que tenim per davant”, assegurava ahir el francès.

El clàssic, sobre el paper més fred dels últims anys, arriba a més a més després de l’aturada internacional però tot i tenir poc temps per preparar el partit amb el màxim d’efectius disponibles, cap dels dos tècnics va buscar ahir excuses en l’acumulació de minuts i quilòmetres de viatge de les seves grans figures. “No em preocupa el cansament de les seleccions. Aquest partit genera suficient energia per si sol” declarava un Luis Enrique que, tot i que el seu equip no té la necessitat imperiosa dels tres punts, va assegurar que sortiran a guanyar “a través de la possessió. Sabem que ens costarà, perquè el Madrid té diferents opcions. La nostra opció és tenir la pilota el màxim de temps i evitar que el rival pugui exhibir la seva qualitat”.

L’asturià només tindrà avui l’absència de Mathieu i podrà posar sobre la gespa el seu millor onze. Zidane, en canvi, no podrà comptar amb el central Varane per problemes físics i va deixar fora de la convocatòria Arbeloa i Kovacic, però sí que hi va poder incloure Kross tot i el fort cop que l’alemany arrossega a causa d’una topada amb Jessé en un entrenament.

Tot i la proximitat dels duels d’anada dels quarts de final de la Champions on el Barça es veurà les cares amb l’Atlètic de Madrid i el Reial amb el Wolfsburg, cap dels dos tècnics té previst fer rotacions i van refusar valorar els duels europeus abans d’un clàssic que sempre és especial.

TRIBUT

Samarreta especial per a l’holandès

El Barcelona vestirà avui en el clàssic una samar­reta especial en honor a Johan Cruyff. On des del passat mes de desembre hi llueix l’escut de campió del món que atorga la FIFA, avui s’hi podrà llegir la inscripció Gràcies Johan.

A més a més, el club blaugrana ja va anunciar recentment tot un seguit d’actes en record a la figura més important en la història moderna de l’entitat que donaran continuïtat als actes celebrats aquesta setmana. Un mosaic format per més de 90.000 cartolines també amb el lema Gràcies Johan es desplegarà en el moment que els dos equips saltin a la gespa del Camp Nou. També es podrà veure un vídeo dedicat a l’holandès i els vuits presidents en vida del club seran presents a la llotja.

tracking