Projecte encarrilat

El nou complex esportiu de pàdel i tennis de Santa Coloma pot tenir els permisos d’obra aviat i arrencar l’activitat a la tardor

48343.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El projecte va camí de tenir permisos per a les obres pertinents en quinze dies, tot i que encara no s’ha tancat un acord entre Lao i el Club de Tennis Santa Coloma, actual llogater de les instal·lacions amb un contracte que venç a final d’any i que es troba en converses amb Lao per trobar una fórmula de casar el que aspira a construir amb el que ja existeix: un club amb protagonisme per al pàdel i instal·lacions més àmplies i renovades, i la tradició del Santa Coloma, que compta amb 160 socis i una activitat consolidada que no vol perdre. Les converses van per bon camí, ja que la voluntat de Lao és que es mantingui la idiosincràsia del Santa Coloma, que vindria a ser una mena de rellogat del nou club, conservant socis, activitat i instal·lacions actuals –tres pistes de tennis que serien cobertes i una de pàdel–, però la junta que presideix Gerard Blasi, un cop trobada la fórmula, exposarà fil per randa els termes de l’acord en una assemblea en què els socis tindran veu. Hores d’ara no hi ha unanimitat entre els abonats, amb algun sector més reticent que d’altres a la proposta de Lao. D’altra banda, la supervivència del Santa Coloma és una condició que planteja el comú d’An­-dor­ra la Vella, que fa dies que ha establert contactes amb Lao. El projecte de Lao, que l’any passat es va establir al Principat, requereix d’una inversió important i milionària –podria ser de prop dels tres milions d’euros–. L’acord amb la propietat és total i el lloguer que actualment paga el Santa Coloma, de poc més de dos mil euros, es pot veure quadruplicat, ja que les instal·lacions ocuparan més terreny que l’actual. El fet que urbanísticament hi hagi projectat un vial en aquella zona sembla no serà obstacle en un principi. Tota la inversió de l’empresa va acompanyada d’un acord amb el World Padel Tour, un circuit professional mundial, per a tres anys, des del 2017 fins al 2019. El promotor del nou club està convençut de la seva viabilitat, que a banda dels propis practicants que genera el país afegeix el potencial turístic. A banda de mantenir les instal·lacions de tennis comptarà amb set pistes de pàdel cobertes, amb graderia a la central. La possibilitat de comptar amb mides reglamentàries obre el camí per a la disputa de competicions oficials i de primer nivell.

EMPENTA PER A UNA DISCIPLINA CREIXENT I ESPERANÇA PER A UNA ALTRA DE TOCADA

Si el projecte de Santa Coloma tira endavant en els termes que s’estan tractant pot analitzar-se en positiu tant per als practicants del pàdel, una disciplina creixent al Principat, com per als de tennis, que en els darrers temps no està passant pel seu millor moment, sobretot per la manca d’instal·lacions. La Federació de Tennis, que va perdre unes pistes dels Serradells que curiosament es van convertir en instal·lació de pàdel, podria sortir beneficiada de l’acord i fins i tot s’està parlant de poder disposar d’una de les tres pistes que en principi es mantindran a Santa Coloma. Si es transformen en cobertes poden ajudar en els entrenaments en èpoques complicades de l’any. També es planteja la possibilitat de tornar a tenir tornejos internacionals que Andorra havia acollit en el passat. El pàdel, que tenia pistes als Serradells, Anyós, les actuals de Santa Coloma i recentment a Prada de Moles, seguirà creixent en oferta amb l’augment de les colomenques. Curiosament l’augment del nombre de practicants no ha propiciat encara el naixement d’una federació. La majoria el practiquen com a lleure.

tracking