Dessagnat a triples

L’UCAM Múrcia aprofundeix en la ferida del MoraBanc Andorra i s’endú el triomf del Poliesportiu amb molt d’encert des del perímetre

48406.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Ahir va encadenar la tercera derrota con­secutiva, per 86 a 91 davant un UCAM Múrcia que el va cosir a triples, i ja queda en territori de ningú. A dos partits del play-off més average quan falten set jornades i amb el descens –menys mal– a quatre partits. Tot plegat amb un calendari que fa pujada. I és que aquest MoraBanc s’ha embolicat en el moment menys oportú, quan arribaven uns partits a priori amables. Les seves tremolors són generals i els rivals en saben treure rendiment. Fuenlabrada, Gipuzkoa i Múrcia l’han destapat. Ho sabia el tècnic, ho sabien els jugadors i ho sabia fins a l’últim aficionat que entrava ahir per la porta del Poliesportiu d’Andorra. El Múrcia brilla des del perímetre, i de fet ahir només podia brillar allà, perquè no té el seu center titular, el lesionat Faverani, i la segona torre està tocada, perquè Lishchuk només va poder ser titular i poc més, amb sis minuts a pista. El matx perfectament podia ser un duel de triples vermells contra esmaixades blaves, però qui millor va explotar les seves armes va ser l’UCAM. Ni tan sols l’actuació arbitral, amb una antiesportiva a Sada i poc després la massa habitual tècnica a Peñarroya, pot servir de coartada. Cert que era llavors, acostant-se al descans, quan els del Principat passaven pel millor moment. Arribaven a temps en les ajudes defensives, amb la parella de nord-americans aportant intensitat i amb un ventall de recursos més complet que el rival. Van aparèixer els àrbitres i del 41 a 32 es va passar al 41 a 41, però quedava una eternitat i un temps de reflexió al vestidor amb el qual rearmar-se. De fet, el triple d’Antelo sobre la botzina que tancava el segon quart, sol mentre els cinc jugadors de l’Andorra tancaven no se sap què dins la zona, era un aperitiu del que arribaria. Onze encerts d’onze intents del rival des de 6,75, la majoria d’ells sense una defensa a l’altura, però a­quest és un mal que arrossega l’equip des de fa setmanes, perquè tot allò que es crea en atac es desfà al dar­rere. Ahir Stojanovski, Jones, Bogdanovic o un Shermadini que tot i el perfil de partit va jugar poc, van fer mal a la cistella murciana, però la rereguarda va ser un desori en línies generals. A més a més en el tercer quart va aparèixer Campazzo, que havia estat discret fins al descans i va aportar punts i direcció per fer la diferència. En aquesta tessitura de res van servir els intents per tornar a agafar la iniciativa i el Múrcia, amb molt d’ofici, va anar fent-se seu el partit. El 59 a 68 amb què arrencava el darrer quart es va estrènyer en els primers minuts, però set triples sense errada van deixar tocat i enfonsat un MoraBanc Andorra de rumb emboirat, moral baixa i desesperat per trobar solucions –ahir Schreiner, sense ni un segon, va ser sacrificat pel tècnic–. I ara toca Màlaga, una plaça complicada per refer-se del desconcert.

LES CLAUS

Els triples

Fa molt de temps que el MoraBanc és un equip feble defensant el perímetre rival. El Múrcia, equip especialista, va trobar la via. 16 de 28, per un 57% d’encert. Els locals, 5 de 14.

La mentalitat

La intencionada xiulada a Sada poc abans del descans va trastocar l’equip, que es va deixar empatar. Quan el Múrcia va començar a manar tampoc hi va haver frescor mental.

El lideratge

Campazzo no va ser el de la primera volta, però va guiar l’UCAM cap al triomf amb uns bons minuts en el tercer quart. Fa dies que el MoraBanc no troba les seves referències.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC?MoraBanc Andorra

“Crec en els jugadors que tinc”

David Domingo - Andorra la Vella

El rostre del tècnic del MoraBanc només podia reflectir preocupació a la sala de premsa. “Fem divuit minuts de partit força complets, però hi ha una situació que marca el final de segon quart i ens empaten. Passen coses que ens afecten massa” deia sobre la intencionada. I verbalitzava el decebedor bagatge del tercer i darrer quart: “A pocs els han fet onze d’onze en triples en la seva carrera. Ens han superat, hem deixat de jugar durs i amb faltes. Ells han continuat el nivell de duresa. Sempre hem arribat mig segon tard”, indicava per afegir que l’equip no està sent capaç d’aixecar situacions adverses. Peñarroya reflexionava que “jo crec que per aixecar aquests mals moments o es fa com un equip o si ho fa cadascú per la seva banda no sortirà”. Sobre la confiança d’ell en els seus homes i viceversa indicava que “l’únic que puc dir és que treballo com ho he fet sempre. Que crec en els jugadors que tinc, capaços de guanyar partits i de fer bon bàsquet. No ho estem aconseguint i es pot obrir els dubtes de tot i sobre tothom. Sóc conscient d’això però més enllà de debats l’equip està junt”. Sobre el pes menor de Shermadini deia que “Shawn (Jones) ha fet una gran primera part. Ha donat energia i anotació en situacions en què Giorgi li costava més defensar. El problema el tenim al darrere. Ens generen massa punts evitables. Quan pequem un dia i un altre del mateix intentem fer coses, no surten i la meva responsabilitat és màxima”, deia de la defensa dels triples. Respecte de l’ostracisme d’Schreiner indicava que “estic intentant trobar una millor solució perquè l’equip jugui el millor possible. Hem fet rotació amb Holt a l’u. Ha donat energia i punch en una situació en què en falta però no ha servit per guanyar”.

EL RIVAL

“Hem jugat sense perdre la fe"

Fotis Katsikaris. L’entrenador de l’ucam mÚrcia felicitava els seus jugador per una victòria en un partit que “hem jugat sense perdre la fe. Teníem problemes durant tota la setmana”, deia sobre les baixes interiors i al marge de l’encert des del triple destacava la defensa. “Han estat les dues coses i hem fet un bon treball en el rebot col·lectiu”. Sobre si l’Andor­ra hauria pogut aprofitar més la pintura, deia que “ho han intentat, però també és un equip amb molt talent exterior. Nosaltres hem demostrat caràcter i hem lluitat cada rebot”.

ELS JUGADORS

Víctor Sada, Base del MoraBanc

“Jo no tinc la solució”

El base no amagava la feblesa defensiva de l’equip. “Ara mateix som segurament una de les pitjors defenses de la lliga, tant individualment com tàcticament. Ens fiquen bàsquets per tot arreu. La solució per canviar la dinàmica? Jo no la tinc”.

‘Betinho’ Gomes, Aler del MoraBanc

“Ens toca canviar el xip”

L’aler reconeixia que “ha estat una derrota dura, però hem de canviar el xip, entrenar bé durant la setmana i estar preparats per a Màlaga, que serà molt dur”. Sobre la defensa, admetia que “és cert que hi ha hagut triples que han tirat sols”.

tracking