Convidat Loeb

El nou vegades campió del món de ral·lis assistirà a la segona edició de l’Andorra 500, cursa de regularitat que promou Cyril Despres

48504.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El pilot alsacià estarà acompanyat per un altre gran mite del team francès, Stéphane Peterhansel, vigent campió del Dakar i que participarà per segon any a la cursa promoguda per Despres i que té el centre d’operacions a Ordino. Loeb no seguirà íntegrament la prova de regularitat per a motos clàssiques –que perd un dia respecte de l’any passat–, però sí que gaudirà d’una moto per conèixer les carreteres i els paisatges d’Andorra durant la seva estada. El campió francès, que actualment disputa el Campionat del Món de ral·licròs amb un Peugeot, tindrà dos bons cicerones, Despres i Peterhansel. Loeb, tota una institució en el món de l’automobilisme, va estrenar-se el gener passat al Dakar amb una novena posició final després de patir un important accident en la vuitena etapa. El seu amic Despres va quedar dues places per davant seu, mentre que Peterhansel va conquerir el seu dotzè Dakar (sis en motos i sis sobre quatre rodes). Monsieur Dakar, que l’any passat va córrer l’Andorra 500 amb una Yamaha, repetirà l’experiència el juny vinent amb una moto estil cafè racers preparada per ell que promet fer les delícies de la resta de participants i dels aficionats. Com ja va passar el 2015, l’Andorra 500 comptarà amb més convidats del món del motor, com el resident Joan Barreda, que repetirà, o Julien Dupont, especialista en trial freestyle. Aquesta vegada no hi assistirà cap pilot de MotoGP – l’any passat va deixar-se veure Bradley Smith– perquè el cap de setmana coincideix amb la disputa al circuit de Montmeló del Gran Premi de Catalu­nya. L’Andorra 500 compta ja amb una setantena d’inscrits, igualant la participació de l’any passat. “Les properes dues setmanes esperem que s’hi apunti més gent. Ens agradaria arribar als 100 participants i si ho fem tancarem les inscripcions”, comentava ahir Àlex Antor, que forma part enguany de l’organització. La cursa està oberta a motos fabricades abans de l’any 1980, noves neoretro i motos modificades d’estil cafè racers. Es tracta d’una prova de regularitat, amb road book i especials cronometrades. La principal novetat enguany en el recorregut serà el pas per Beixalís, coll que s’ha asfaltat per al pas del Tour de França. Repetirà el circuit d’Andor­ra-Pas de la Casa i la resta d’especials seran semblants a les de la primera edició, i només es variarà el sentit de la circulació. La inscripció a l’Andorra 500 manté la tarifa de 1.250 euros, encara que els motards del Principat tindran un preu reduït, sense l’allotjament, cosa que no va passar el 2015.

DESPRES PARTICIPARÀ A ROUEN EN LA CURSA SOLIDÀRIA WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Cyril Despres, organitzador de l’Andorra 500, té una cita solidària el 8 de maig, a Rouen (França), on serà un més dels participants en la cursa Wings for Life World Run. El pilot resident ja va cór­rer l’any passat la prova, que es disputa simultàniament en més de trenta països d’arreu del món, amb la finalitat de recaptar fons per a la investigació per a la cura de lesions medul·lars. El format de la Wings for Life World Run és força original, ja que no hi ha una línia d’arribada i els participants es van eliminant a mesura que els atrapa un cotxe escombra. En l’edició del 2015, Despres va cór­rer 29 quilòmetres. L’any passat, Albert Llovera va fer tasques d’ambaixador a la cursa que es va desenvolupar pels carrers de Barcelona.

tracking