Adéu a l’alta competició

Xavi Teixidó es retira de l’equip nacional i no disputarà enguany la Copa del Món, però seguirà corrent sense cap tipus de pressió

48622.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En l’alineació faltarà un corredor que havia ser de la partida, Xavi Teixidó, que ha decidit als 44 anys posar el punt final a la seva etapa a l’alta competició. El gran dels Teixidó seguirà corrent, però sense l’exigència a què l’obligava ser un dels integrants de l’equip nacional, amb la seva participació a les curses ultra de la Copa del Món del 2016. Xavi Teixidó, amb dues dècades d’experiència a les cames, va explicar al Diari que “no vull tenir cap pressió ni dependre de ningú. M’ho vull prendre massa seriosament, no arribo i m’estresso. Fa poc he tingut un estirament al soli. Crec que és el moment de no tenir pressió, fer les curses que m’agradin i prou. Si no corro la Copa del Món he de deixar l’equip, per reglament”. Teixidó, que ja està recuperat de l’hèrnia muscular que el va afectar la temporada passada, seguirà entrenant i preparant-se al costat del seu germà Ferran. “L’entrenament serà com fins ara. Estaré amb el meu germà, l’ajudaré i tot ho faré igual, però amb menys pressió. Són més de 20 anys corrent i ja era hora. De tots els corredors de la Copa del Món de quan vaig començar sóc l’únic que continuava.” Xavi Teixidó té marcades algunes cites per a la temporada que està començant. Una de les proves en què ja està inscrit és la Mític, de l’Andorra Ultra Trail, que tindrà lloc del 14 al 17 de juliol. Un mes abans té programada la ultratrail de Chamonix i correrà també les curses d’Andorra, amb especial predilecció per la Casamanya Extrem Vertical Race, prevista per al 18 de juny. “La vull fer perquè és la que més m’agrada”, comentava ahir. En el moment de la retirada de l’alta competició, el gran dels Teixidó es queda fonamentalment amb “tots els viatges que hem fet amb el meu germà i totes les experiències que hem viscut”. Quant a resultats, l’esportista es queda “amb el podi que vaig aconseguir el 2012 a Grècia [Loutraki] en la Copa del Món de verticals. Vaig acabar tercer i el meu germà, quart. El guanyador va ser un campió com Urban Zemmer”. Teixidó deixa enrere molts anys lluitant amb els millors del món en diverses disciplines com les traveses de muntanya, les curses verticals o fins i tot seguint el Vertical World Circuit, competició consistent a pujar escales corrent en edificis d’arreu del món.

El reconeixement de la FAM La federació, que va anunciar a les xarxes socials la decisió de deixar l’equip de Teixidó, va glossar la figura del corredor: “Ha estat un gran i excel·lent corredor, un dels millors del món durant temps. És una gran persona i segur que tots els membres de l’equip el trobaran a faltar. Es tracta d’una trista notícia per a la federació, que perd una de les seves icones. Només ens queda donar-li les gràcies per tot el que ha aportat a la federació i desitjar-li que continuï gaudint de la muntanya.” Els germans Casal, Òscar i Marc, i Ferran Teixidó seran els membres sèniors de l’equip 2016.

UN ABANS I UN DESPRÉS

La mort del Marcel Escoda

Xavi Teixidó, fent el repàs a la seva trajectòria, va recordar una cursa molt especial, que el va marcar moltíssim. Va ser l’Skymarathon de Cervinia (Itàlia) de la Copa del Món, el setembre del 2003, hores després de la mort en accident en un ral·li del doctor Marcel Escoda, gran amic seu. “La nit abans vam estar parlant i ens vam desitjar sort. Ell havia d’estar amb mi a Itàlia. Al matí Carles Font em va donar la notícia, vaig córrer i vaig quedar setè. Per ell”, recordava ahir. Teixidó afegia que “aquella cursa va marcar un abans i un després. Tant per a mi com per al meu germà. Des d’aleshores no ens ha portat cap entrenador. El Marcel era tot, entrenador, metge, amic...”

tracking