La FIBA premia Andorra

La federació organitzarà un dels tres tornejos classificatoris per al Campionat d’Europa a Escaldes el 25 i 26 de juny.

48655.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La cita serà els dies 25 i 26 de juny, a Escaldes-Engordany, la parròquia que més s’ha posicionat a favor del 3x3. El d’Andorra serà el primer dels tres Preeuropeus que es disputaran, mentre que els altres dos tindran lloc el mateix cap de setmana de l’1 i 2 de juliol. Un es farà a Amsterdam i l’altre a Poitiers (França), amb la participació de nou seleccions a Andorra i Amsterdam, i vuit a França. Els quatre primers classificats dels dos grups de nou equips més els tres primers del de vuit obtindran el bitllet per a l’Europeu, al qual s’afegirà l’amfitrió per completar dotze seleccions. El torneig d’Andorra es disputarà en un lloc emblemàtic i cèntric de la parròquia escaldenca, que bé podria tractar-se, segons ha pogut saber el Diari, de la plaça Coprínceps, on s’instal·larien dues pistes per a la competició, una d’elles la cedida per Qatar. Segons va fer públic ahir la FIBA, el torneig d’Andorra tindrà un cartell de luxe amb la presència d’Espanya i Eslovènia com a equips més destacats. Completen el grup, a banda d’Andorra, la República Txeca, Geòrgia, Bielorússia, Ucraïna, Irlanda i Letònia. La participació espanyola serà un dels principals atractius de la competició. L’any passat, a la primera edició dels Jocs Europeus de Bakú, Espanya va penjar-se la medalla de plata amb una selecció liderada pel jugador del Movistar Estudiantes Nacho Martín. També formaven part de l’equip, entrenat per l’exjugador Jaume Comas, Àlex Llorca ((Breogán), Sergio de la Fuente (Valladolid) i Juan Vasco (CB?Coín). Els espa­nyols van cedir en la final davant de Rússia. A la cita, Andorra va competir amb un equip format per Rafa Casals, Oriol Fernàndez, Cintu Gabriel i Jordi Fernàndez, que van guanyar un partit (Suïssa) i van cedir en vuitens de final davant de Lituània, plantant cara. Eslovènia, de la seva banda, és la primera selecció segons el rànquing de la FIBA, amb Andorra en setena posició, tres places per davant d’Espanya. L’última classificada del grup d’Andorra, Letònia, ocupa el lloc 45è de la classificació mundial de 3x3. L’equip andorrà està dirigit per Pere Pràxedes, que treballa amb un grup de tretze jugadors entre els quals es reconeixen noms com els de Xavi Galera, Rafa Casals, Jordi Olcina, Dani Marín o Cintu Gabriel. Aquesta serà la primera oportunitat de veure Andorra in situ en un gran torneig internacional. Al d’Amsterdam els caps de cartell serien Rússia i Sèrbia, mentre que al Preeuropeu de Poitiers destaca el potencial de l’amfitrió i de Romania.

LA FEDERACIÓ INCORPORA ANNA BUSQUET

La Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), amb l’objectiu de potenciar el 3x3, ha incorporat l’entrenadora catalana Anna Busquet, que s’encarregarà del grup de treball femení en categoria absoluta. Amb aquest fitxatge, la FAB tanca l’organigrama amb Pere Pràxedes i Anna Busquet com a entrenadors absoluts, Lluís Santa na com a responsable de la preparació física i les diferents àrees de treball, de les quals s’encarreguen Vital Sport (medicina de l’esport, fisioteràpia i dietètica) i Psico B, en el vessant de psicologia esportiva. Les seleccions nacionals hauran d’afrontar aquest any el Campionat d’Europa i el Mundial com a competicions oficials, mentre que la federació intenta tancar també un calendari de tornejos de proximitat.

DOS-CENTS ALUMNES DLE LCYÉE PARTICIPEN EN LA CAMPANYA '3x3 AT SCHOOL'

Dos-cents alumnes del Lycée van participar ahir en una nova trobada de la campanya 3x3 at school, impulsada per la FAB, amb el suport del BC Andorra. Precisament els jugadors David Navarro, Betinho i Sergi Pino, més el cos tècnic, encapçalat per Joan Peñarroya, van participar en l’entrega de premis que tancava l’acte. Es van jugar més d’un centenar de partits.

tracking