Tot segueix igual

Barça, Atlètic i Reial Madrid no fallen per seguir el frec a frec pel títol

Publicat per

L’emocionant recta final de la lliga espanyola de futbol va consumir ahir una jornada sense canvis en la lluita pel títol i amb tots els candidats sumant els tres punts, que segueixen deixant de líder l’FC Barcelona, amb els mateixos punts que l’Atlètic de Madrid però l’average a favor, i el Reial Madrid trepitjant-los els talons a només un punt. Van ser diferents les maneres de guanyar del Barça i de l’Atlètic, però les dues els van atorgar els tres punts. Mentre que els de Luis Enrique van refer-se de les tres derrotes seguides amb golejada d’escàndol (0-8) al camp del Deportivo, els de Simeone van adjudicar-se el triomf per la mínima (0-1) a priori en el matx més complicat que els quedava, al camp de l’Athletic de Bilbao. El Madrid de Zidane, de la seva banda, es mostrava segur i superava per 3 a 0 un Vila-real que va inquietar molt poc al Bernabéu. Luis Suárez, amb quatre gols i tres assistències, va ser el destacat dels blaugrana, que al minut onze ja manaven a Riazor després que l’uruguaià resolgués des de dins de l’àrea un córner que Mascherano va pentinar en el primer pal. Va tenir el Deportivo l’empat en un parell d’accions, però amb el segon del Barça, també de Suárez abans de la mitja hora, va davallar. Els blaugrana s’havien tret de sobre l’ansietat i els gallecs van acabar encaixant sis gols en el segon temps, amb Rakitic, Messi, Bartra i Neymar afegint-se al festival i deixant enrere per un partit els dubtes exhibits en duels precedents. Amb el matx resolt Luis Enrique va realitzar canvis donant entrada a Sergi Roberto, Adriano i Rafinha. L’At­lètic, de la seva banda, va exhibir defensa i ordre com de costum i es va endur els tres punts de San Mamés després que Torres culminés una acció aïllada, amb centrada de Griezmann, poc abans del descans. L’Athletic de Bilbao va posar el domini i la grapa, però sense el seu golejador Aduriz va ser innocent en atac. De fet l’Atlètic va gaudir de les millors ocasions, amb una pilota que Thomas va enviar al pal i un parell d’accions que Carrasco no va culminar amb prou encert. En el darrer partit de la nit el Reial Madrid va ser solvent i va dominar un Vila-real que va tenir molts problemes per tenir la pilota. No hi va haver gaires ocasions en el primer temps, però els blancs s’avançaven en el minut 41 mitjançant Benzema, que rematava de cap un rebuig fluix d’Asenjo després d’una centrada de Cristiano –poc després Keylor Navas feia una bona aturada a xut de Denis Suárez–. El Madrid manava i va sentenciar a la represa amb els gols de Lucas Vázquez i Modric. La lluita entre els tres aspirants continuarà el cap de setmana vinent.