Renovacions en joc

El director esportiu del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, diu que en el que resta de lliga la plantilla s’està jugant el seu futur

48759.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Així ho manifesta el director esportiu, Francesc Solana, que indica que de l’actual situació de mal joc i resultats se surt “guanyant” i assegura que el que resta és important per al club i per als jugadors, “que s’estan jugant el seu futur”. Solana explicava que “els jugadors s’hi juguen molt, tant els que tenen contracte, que es juguen que el club segueixi confiant en ells, com els que van signar un any si tenen intenció de seguir. I ja no és només això sinó també la seva imatge i del rendiment”. Dels onze jugadors de la plantilla tres d’ells tenen un any més de contracte, Stojanovski, Betinho i David Navarro –tots amb clàusula de sortida–. Víctor Sada compleix el segon any d’un compromís de dos més u en el que tant una com l’altra part poden rescindir; la resta de jugadors van signar per un exercici. El tècnic, Joan Peñarroya, que des que va arribar al club s’ha compromès per cicles de dues temporades, acaba compromís a final d’any. Després d’encadenar cinc der­rotes consecutives el director esportiu assegura que l’equip necessita tornar a fer bé allò que feia en la primera volta i que les coses han anat bé fins a un moment decisiu de la temporada, quan s’ha entrat en una dinàmica negativa. “La primera volta va ser bona, no hem canviat res i fins ara la segona volta ha estat dolenta”. L’únic retoc va arribar al febrer i en forma d’incorporació, per sumar, amb l’arribada del nord-americà Stephen Holt quan David Navarro es va lesionar. I recordava com la temporada passada va succeir al revés. Després de resultats dolents es va fer força canvis i les coses van funcionar. Solana insistia que d’aquí a final de lliga l’objectiu ha de ser guanyar el màxim possible de partits, que en aquesta tasca hi està involucrat tot el grup i tot el club, i que a l’equip se li demana “treball, màxima responsabilitat i rendiment, un rendiment que ha d’arribar a l’hora del partit, per al qual t’has de preparar bé”. També feia una crida perquè l’afició vagi al Poliesportiu diumenge per a un duel que considera importantíssim. “Necessitem el màxim suport possible, és un partit que s’ha de guanyar sí o sí i necessitem el nostre públic, és molt important per a nosaltres”. El director esportiu indicava que “entenc que hi pugui haver decepció entre l’afició per la dinàmica de l’equip, però també estic segur que un cop al pavelló i al partit donaran el màxim suport a uns jugadors que han de jugar amb la màxima ambició”.

La suplència de SadaSolana també parlava de la situació que ha viscut el capità Víctor Sada en els dos darrers partits, amb cinc minuts a Màlaga i sense ni un segon a la pista del Gran Canària. “La meva opinió està amb l’entrenador. És un jugador important i si d’entrada no juga és una qüestió de rendiment. Personalment no hi ha cap problema, i l’he defensat sempre davant de tothom. Quan ell ha estat bé l’equip ha estat molt bé i jo vull que m’ajudi a guanyar”, indicava. El base parlava de la situació de diumenge al vestidor de Las Palmas després de la derrota. Deia que no hi havia hagut cap problema durant la setmana i que ell estava “entrenant al màxim, intentant fer-ho al millor possible individualment, per intentar ajudar l’equip, és la predisposició que tinc des del primer moment que vaig venir aquí, la segueixo tenint dia rere dia”. Reconeixia que “no és una situació de la que estigui content però l’únic que hem de pensar és a guanyar. Vull ajudar el màxim que pugui l’equip, sense jugar no puc ajudar però estic cent per cent amb l’equip. Vull ajudar l’equip, que l’equip vagi bé i que guanyi”.

NOMÉS TRES VICTÒRIES

UNA SEEGONA VOLTA POBRA

Des de l’inici de segona volta està resultant nefast per al MoraBanc Andorra, que si a la primera meitat de temporada –disset jornades– aconseguia vuit triomfs i fregava la classificació per a la Copa del Rei, en les dotze jornades següents n’ha sumat tres. En una hipotètica classificació d’aquest segon tram de la temporada l’Andor­ra només tindria dos equips per sota, el cuer Gipuzkoa, que ha aconseguit dos triomfs, i l’Obradoiro, que tampoc no ha passat d’aquesta xifra. Com els de Peñarroya, el Manresa també ha sumat tres triomfs i la resta d’equips ja estan per sobre. El Joventut, proper rival, arribarà al Principat amb el mateix balanç que els andor­rans, 11 triomfs i 18 derrotes.

tracking