Continua la lluita

Els tres candidats al títol guanyen i mantenen el frec a frec quan els resten dues jornades per al final del campionat

Tres victòries sense brillantor a manca de dos partits segueixen mantenint un apassionant frec a frec. Primer va ser el Reial?Madrid, que en un camp complicat com el de la Reial Societat va resoldre amb un gol de Bale a deu minuts per al final (0-1). Després va ser l’Atlètic, que va haver d’esperar fins a l’entrada de Griezmann al terreny de joc del Calderón per superar el Rayo Vallecano. I amb la pressió que havien posat els rivals el Barça va resoldre al camp del Betis amb un 0 a 2 còmode, en bona part perquè l’equip andalús es va quedar amb un home menys a deu minuts per al descans. El Madrid viatjava a Anoeta sense dos homes cabdals en la seva ofensiva, com Cristiano Ronaldo i Benzema, lesionats. I va ser el tercer, Bale, el que va acabar traient les castanyes del foc per als de Zinedine Zidane. La Reial Societat va ser un bon equip en defensa però no va plantejar problemes als blancs, que a la vegada van generar poques ocasions. Les millors sempre van arribar per alt, en els llançaments de córner i les centrades, un recurs que finalment va produir tres punts. Passada d’Isco a Lucas Vázquez que va centrar perquè Bale cacés la pilota de cap lluny de l’abast de Rulli. Al Calderón Simeone va fer moltes rotacions pensant en les semifinals de la Lliga de Campions, que en uns dies es resolen a Munic davant del Bayern. I l’At­lètic ho va notar davant d’un Rayo Vallecano sempre atrevit i que no renuncia a buscar la porteria rival. La primera meitat se’ls va fer feixuga als locals i quan van arribar els canvis la cosa va canviar. Griezmann, en la primera pilota que tocava després d’entrar al camp, la va encertar i l’Atlètic va saber fer el que millor sap fer, defensar l’1 a 0 amb solvència i retenir els tres punts. La tessitura obligava el Barça a no fallar al Villamarín, i els de Luis Enrique no semblaven tenir-ho gens senzill fins que va arribar la segona groga a Westermann, passat de revolucions. No estan tan fins com temps enrere els blaugrana, però amb un home més i molts minuts per endavant semblava complicat que fallessin. Rakitic va obrir la llauna davant un Betis esforçat recollint i marcant a plaer una centrada en què l’intent de rebuig de Pezzella va despistar Adán en la seva sortida. Tot just arrencava el segon temps i a deu minuts per al final Luis Suárez, que havia errat força ocasions, sentenciava després d’una gran assistència de Messi. El cap de setmana vinent, en la penúltima jornada, torna la guer­ra de nervis i l’objectiu de demostrar fiabilitat dels tres aspirants. El líder rebrà l’Espanyol en un derbi amb molt en joc, l’Atlètic visita el camp del cuer, el Llevant, i el Reial Madrid rep el València. Emocionant frec a frec.