Excepcional podi de Marc Casal a la Xina

El corredor de l’equip nacional acaba tercer la Yading Skyrun, just per davant del seu germà Òscar

Publicat per

Els dos integrants de l’equip nacional van lluitar amb els millors a la Yading Skyrun, a la Xina, i van tenir una classificació molt destacada a l’arribada. El millor va ser Marc Casal, que va ocupar el tercer lloc del podi, només per darrere del sorprenent nepalès i guanyador, Bhim Gurung, i del vigent campió del món, l’italià Tadei Pivk. Casal, amb un temps de 3 h 11’28’’, va entrar a meta un minut més tard que Pivk, completant una cursa excepcional. Just darrere seu va entrar el seu germà Òscar, a més de dos minuts i mig. L’andorrà va precedir l’espanyol Pere Rullan, que l’any passat va quedar tercer a la mítica Zegama Aizkorri. Òscar Casal comentava des de la Xina que “la cursa ha estat molt dura. Els dos hem estat molt a prop dels primers i estem molt contents, especialment el Marc. Hem anat els quatre primers molt junts fins als 4.400 metres més o menys. Allà jo m’he despenjat una mica i ells han coronat junts el punt més alt. El nepalès ha baixat volant!”. Aquesta apreciació era confirmada a l’organització pel campió del món, que reconeixia que no havia pogut fer res per derrotar el sorprenent Gurung. “Ho he intentat tant com he pogut, però ell era massa ràpid en el descens i no l’he pogut atrapar”, indicava Pivk. Qüestionat Òscar Casal sobre si s’esperava trobar amb els millors a aquestes alçades de la temporada, el corredor va reconèixer que “no esperàvem estar tan amunt, però sobretot el que no prevèiem era quedar tan a prop en percentatge del campió del món”. Bhim Gurung va sorprendre tothom quan va descriure la cursa com a “fàcil”, tot ique l’explicació cal trobar-la en els entrenaments que ha seguit a la zona de l’Everest com a preparació per a la cursa de 100 quilòmetres de l’Annapurna. El nepalès va sumar a la seva perfecta aclimatació la facilitat per baixar, on va fer la diferència respecte de Pivk. I és que l’altitud –la Yading Skyrun va discórrer per les muntanyes de Sichuan– va tenir un pes específic important en la prova, que es va desenvolupar sempre per sobre dels 2.900 metres i amb un punt màxim a 4.700 metres. En categoria femenina, la vencedora va ser la nord-americana Megan Kimmel, habituada a entrenar a les muntanyes de Colorado, on resideix, i que no va tenir rivals, com demostra el fet d’obtenir més de mitja hora d’avantatge respecte de la segona, la xinesa Zhen. Kimmel va ser la sisena classificada de la general absoluta en una demostració de fortalesa. Tant ella com el nepalès Gurung s’emportaran un premi en metàl·lic de 3.000 dòlars. Després de la brillant estrena a la Copa del Món, els germans Casal tenen previst competir a la Marató Alpina Zegama Aizkorri el 22 de maig, una de les curses més imponents del calendari amb els aficionats dispersos per tot el recorregut.