El Reial Madrid venç un trist City i repetirà final contra l’Atlètic

Un gol en pròpia porteria de Fernando decideix per als de Zidane

Un gol en pròpia porteria de Fernando als vint minuts va ser suficient perquè els de Zidane tinguin la possibilitat d’aconseguir l’onzena Copa d’Europa en el seu palmarès. L’Atlètic, de la seva banda, tindrà l’oportunitat de sumar el primer títol i venjar-se de la derrota de fa dos anys en la pròrroga (4-1) d’un duel dramàtic. Sigui com sigui, el títol tornarà a ser espanyol. L’1 a 0 del final del partit podria parlar d’una classificació complicada per als madridistes, però res més allunyat de la realitat. El City, que després de l’empat a zero de l’anada sabia que li calia marcar a Madrid, va inquietar ben poc. La UEFA va donar com a gol en pròpia porteria de Fernando un xut de Bale des de la dreta de l’àrea que semblava més una centrada que una rematada i que va fregar el jugador de l’equip anglès per trobar l’esquadra de Hart. Faltava molt de partit i el Reial Madrid havia aconseguit desnivellar l’eliminatòria davant d’un City que va sortir pressionant a dalt però de seguida va davallar, i que va perdre el central Kompany per lesió als deu minuts de joc. No hi va haver notícies dels de Pellegrini durant un primer temps en què els blancs, sense prendre riscos, van tenir la pilota i van gaudir d’aproximacions. Només Fernandinho, a un minut per al descans, va posar l’ai al cor dels aficionats locals amb un xut que va fregar el pal de la porteria defensada per Navas. Agüero estava molt sol a dalt i el City exhibia molt poca intensitat, amb un jugador com Yaya Touré que era una ombra del que va ser, deambulant sobre el ter­reny de joc. I la segona meitat no van canviar gens les coses. Possessions lentes i previsibles del City quan aconseguia tenir la pilota davant d’un Madrid que tot i comptar amb l’eliminatòria a favor no patia i va encadenar bones ocasions. En una Bale va enviar la pilota al travesser després d’un llançament de córner. Els blancs circulaven amb comoditat i combinaven sense problemes i molt poc exigits. Tot i la imatge desangelada els anglesos van arribar amb opcions al final del matx, en què un xut des de fora de l’àrea d’Agüero va sortir fora fregant el travesser. Un petit ensurt final per a una nit més plàcida de l’esperada per al Madrid.