Tot segueix igual

Els clubs de la lliga decideixen en l’assemblea mantenir l’‘statu quo’ i no es posa límit a la presència de jugadors estrangers en la competició

49001.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Era el punt estrella de l’assemblea de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i va ser el que més tensió va generar. Més de dues hores van estar engrescats en disputes dialèctiques els representants dels clubs i al final van decidir que tot segueixi igual i que no es posi una limitació a la presència –alguns consideren excessiva– de jugadors estrangers a les lligues Grup Becier i Biosphere. La disparitat d’opinions que hi ha hagut els darrers mesos entre els clubs, i que s’ha posat de manifest en les diverses reunions de la comissió de futbol, en què no es va arribar a cap acord, es va repetir ahir. I això que tothom va arribar amb els deures fets a l’assemblea i es van presentar fins a set propostes per mirar de trobar la fumata blanca. Però ni així. Al final, la proposta triomfadora era la que deixava tot com està ara i que en tot cas que sigui el Govern qui intervingui. Segons ha pogut saber el Diari algunes propostes apostaven per imposar un mínim de jugadors nacionals a les plantilles, i s’entén per nacionals els que disposin de passaport andorrà i els futbolistes que tenen permís de residència i treball. Altres directament volien ser més restrictius i limitar la presència de jugadors estrangers, s’hauria de determinar, això sí, què s’entén per estrangers. N’hi ha haver més, de propostes, però cap va rebre el suficient quòrum per tirar endavant i així es va votar per mantenir l’statu quo, situació que segurament no agradarà al Govern, que va deixar en mans de la FAF, i aquesta en mans dels clubs en assemblea, la limitació dels jugadors estrangers ja que es consideren que s’han excedit els límits i s’ha arribat al frau de llei. D’aquesta manera l’assemblea deixa en mans del Govern la patata calenta perque sigui l’executiu qui acoti el ja famós i polèmic article 30 de la Llei d’immigració que permet als clubs disposar de jugadors que visquin a Andorra, sense cobrar, per fer entrenaments esportius. Alguns clubs que s’han beneficiat d’aquesta figura –els casos més extrems són els del CE Carroi i de la Penya Encarnada amb majoria de jugadors mexicans– van fer valer les seves cartes i no han deixat que es tanqués cap acord després de dues hores d’estira i arronses en què cada club defensava els seus interessos. Resta per veure ara quina serà la resposta del Govern, que darrerament s’ha mostrat més dur amb els jugadors estrangers, amb visites als entrenaments per comprovar que tothom tenia la documentació en regla.

SUPERÀVIT DE 238.000 EUROS I UNA TERCERA VOLTA A LA LLIGA GRUP BECIER

L’aprovació dels comptes i la modificació del sistema de competició a la Lliga Grup Becier van ser alguns dels altres punts tractats ahir a l’assemblea general de la FAF. La federació va tancar el passat exercici amb un superàvit de 238.000 euros, en part gràcies a la subvenció rebuda per la FIFA?de cara a la participació en la fase de classificació del Mundial de Rússia del 2018. També es va aprovar el pressupost de 4,3 milions d’euros, més o menys com l’anterior, segons fonts federatives. Pel que fa a la competició, es va aprovar la posada en marxa d’una tercera volta al campionat de primera divisió. La Lliga Grup Becier passarà a tenir des de la propera temporada 21 jornades en comptes de les 14 actuals, més la disputa dels play-off pel títol i la permanència. A més, per donar un impuls al futbol femení, els equips que disputin màxima categoria estaran obligats a tenir com a mínim un conjunt format íntegrament per noies, en qualsevol de les categories, a partir del curs 2018-2019.

tracking