Un petit gran repte

El creixent Sevilla posa a prova la recuperació del MoraBanc Andorra, que té l’objectiu de superar-lo en la classificació

49117.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

I el que li toca aquesta nit (21 hores) a la pista del Sevilla és superar un conjunt creixent, que des de l’inici de la segona volta –catorze jornades– ha sumat vuit triomfs i que ha guanyat els dar­rers sis partits que ha jugat a casa. Endur-se el duel, a banda de ser símptoma de recuperació després de la catàrtica victòria davant del Joventut i l’honorable derrota contra el Laboral Kutxa diumenge passat, deixaria l’equip que dirigeix Joan Peñarroya per sobre dels andalusos en la classificació. Amb el mateix balanç però amb average favorable després de la victòria que l’Andorra va aconseguir en la primera volta. Al gener dinou punts separaven el MoraBanc del Sevilla (92-73), però Peñarroya avisava que aquell conjunt que va tenir poca cosa a dir al Poliesportiu no s’assembla en res a l’actual. Bona part de culpa, ressenyava, la té un jove base suec que es va formar al Barça i que ha millorat les prestacions del rival d’avui. “Hakanson els ha canviat la cara”, explicava en analitzar que la pista de l’equip andalús és una de les més complicades de l’actualitat. També és diferent aquest Andorra del del gener, sobretot per cinc der­rotes consecutives que van fer mal, que van eliminar les possibilitats de lluitar per quelcom d’important i de les que l’equip tot just comença a oblidar-se.

Res de deixar-se anarAssumia Peñarroya que a­quelles desfetes –Fuenlabrada, Gipuzkoa, Múrcia– van fer mal, però deia que és un deure seguir intensos fins al final de lliga. “Ho hem parlat força, que no ens podíem deixar anar i que havíem de continuar i seguir fins al final, perquè és la nostra obligació i és el que toca. L’equip, sense tenir un objectiu classificatori clar, està entrenant bé, està intentant jugar bé i intentant acabar bé la temporada. Confio i espero que fem un bon partit en una pista que potser és la més complicada en la segona volta a la lliga”, llançava per demanar intensitat. L’expedició viatjava ahir fins a la capital andalusa amb Betinho recuperat dels problemes d’esquena que el van fer jugar minvat diumenge, però encara sense Víctor Sada, que no ha superat encara un esquinç al genoll. El tècnic no s’atrevia a pronosticar si estarà a punt per al dissabte, en el darrer partit de la temporada a casa. Peñarroya parlava de com complicar les coses al Sevilla i deia que cal minimitzar la seva producció ofensiva. “Que el rival anoti menys situacions de percentatges alts, menys situacions de contraatac, d’u contra u amb safates fàcils, ni situacions de rebot defensiu. Després nosaltres volem ser els mateixos, no jugarem caminant, ni amb possessions llargues”. Concentració i sacrifici per acabar tan bé com es pugui.

ELS PRECEDENTS

UN EQUIP AL QUAL S'HA GUANYAT ELS TRES DUELS DE LA NOVA ETAPA ACB

ANDORRA LA VELLA. El MoraBanc Andorra ha aconseguit guanyar fins ara els tres partits que ha disputat davant del Sevilla en la nova etapa a l’ACB, i amb diferències importants. Al triomf en la primera volta cal sumar-li les dues victòries aconseguides la temporada passada, en què ambdós equips van haver de treballar molt la permanència. A Sevilla per 55 a 77 i al Principat per 89 a 65 en el duel que va certificar la permanència matemàtica per al MoraBanc. Ambdós equips van acabar llavors amb un balanç de 12-22.

tracking