Futbol

Sort esquiva

El Don Denis disputarà la primera ronda de la Champions davant l’Alashkert, campió d’Armènia

Sort esquivaUEFA.COM

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els tres representants andorrans a les competicions europees 2015/2016 ja coneixen els seus rivals després del sorteig celebrat ahir a la seu de la UEFA a Nyon. La sort no va estar del costat del Don Denis Santa Coloma, campió de la Lliga Grup Becier, que va quedar aparellat amb l’Alashkert armeni a la primera ronda de la Lliga de Campions. El Domzale d’Eslovènia i el Lokomotiva de Zagreb seran els rivals de l’FC Lusitans i la Unió Esportiva Santa Coloma a l’Europa League.

“No hem estat gaire afortunats, pel que fa al rival, el més complicat que ens podia tocar, ni tampoc amb el viatge”, indicava el jugador del Don Denis, Ildefons Lima. Els colomencs que podien quedar aparellats amb els representants de Gibraltar, San Marino i les Illes Fèroe s’hauran d’enfrontar a un equip que segons l’internacional andorrà “ha crescut en els últims anys i que l’any passat ja va eliminar el Saint Johnstone escocès”. El Don Denis tornarà a la màxima competició continental el proper dimarts, dia 28, a l’estadi comunal i la tornada es disputarà set dies després. El conjunt de Richard Imbernón afrontarà l’eliminatòria amb les novetats a l’equip de l’exinternacional espanyol Joan Capdevila i Víctor Armero. Els colomencs buscaran repetir l’èxit d’ara fa dos estius, quan van aconseguir superar la primera fase de la Lliga de Campions, precisament, contra un conjunt armeni, el Banants, gràcies a un gol del porter Eloi Casals en el descompte del partit de tornada. De tornar a repetir l’èxit d’ara fa dos anys, el rival dels colomencs seria el Dinamo de Tblisi georgià.

96 clubs formaven ahir part dels vint bombos amb els quals es va donar l’inici a l’Europa League. Després de gaudir de la grossa a la passada edició de la competició on va enfrontar-se amb el West Ham, l’FC Lusitans es veurà les cares amb el Domzale d’Eslovènia –tercer a la seva lliga– amb l’anada al Principat el proper dia 30 i la tornada set dies després. El subcampió de la Lliga Grup Becier ha pogut eludir en el sorteig equips com l’AEK Larnaca de Xipre que dirigirà l’encara tècnic del Lleida Esportiu, Imanol Idiakez, un cop finalitzat el play-off d’ascens a la segona divisió A i la Vojvodina sèrbia. “Hem evitat els rivals sobre el paper més forts que ens podien tocar. Esperem un equip fort i tècnic, típicament balcànic, que segurament ens posarà les coses molt complicades”, comentava després del sorteig el tècnic del subcampió de la Lliga Grup Becier, Raúl Cañete.

El Lokomotiva de Zagreb, quart classificat a Croàcia, serà l’adversari de la Unió Esportiva Santa Coloma, campió de la Copa. “És un gran equip, amb jugadors joves de molt nivell, cinc internacionals sub-21 que fa poc van der­rotar a Espanya, i veterans contrastats”, assegurava Boris Antón. El rival dels colomencs disposa d’un acord de col·laboració amb el Dinamo de Zagreb, l’equip amb més tradició de la ciutat del qual en els darrers anys han sortit Luka Modric o Alen Halilovic. Els d’Emiliano González encaren el salt a Europa amb les novetats de Miguel Ruiz, procedent del Sant Julià i Roger Nazzaro de l’FC Andorra juvenil. L’anada, el dia 30 al Principat.

tracking