trànsit

Talls de trànsit per l'arribada del Tour a partir del 10 de juliol al migdia

La zona d'arribada a Arcalí es restringirà l'accés rodat a la CG3 a partir de les vuit del matí del 8 de juliol

Tour de FranceAndorra Turisme

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'arribada a Andorra del Tour de França 2016 alterarà el trànsit durant bona durant bona part dels dies 10 i 12 de juliol.Els primers tallses produiran el dia 10, quanarribaran els ciclistes des de Vielha, a partir de les 13.15 hores per la frontera hispanoandorrana. Així ho ha confirmat, avuidurant la presentació de l'organització logística per acollir la prova, el responsable del Centre Nacional de Transit (Cenatra), Daniel Rodríguez, que hi haafegit que tot i que l'hora prevista d'arribada és a les 15.45 hores, "el tall de circulació es fa efectiu bastant abans per temes de seguretat". D'aquesta manera, la circulació quedarà interrompuda en ambdós sentits de la marxa i s'anirà ampliant a mesura que els ciclistes avancin cap a Sant Julià, la Comella, Encamp, l'Aldosa i Arcalís. Respecte a l'etapa de sortida des d'Escaldes-Engordany cap a Revel, que tindrà lloc el dimarts 12 de juliol després d'una jornada de descans, els talls de circulació s'iniciaran a les 9.45 hores a la zona de sortida del Clot d'Emprivat per anar avançant cap Encamp, Canillo, el Port d'Envalira i el Pas de la Casa.

En relació a la zona d'arribada a Arcalís, es restringirà l'accés rodat a la CG3 a partir de les vuit del matí del 8 de juliol, tot i que durant el dia de la prova, s'habilitarà un servei gratuït d'autobusos que enllaçaran Arans amb l'Hortell d'Arcalís (a 4 km de meta), així com un aparcament per a vehicles a Arans. En cas de voler arribar fins a la zona de meta, s'haurà de fer a peu des de l'Hortell. L’evacuació i el trasllat de les persones serà lenta i es farà de 18.30 hores a les 20 hores aproximadament, en funció de l’hora en que s’acabi l'evacuació de vehicles acreditats.

Pel que fa a les mesures de seguretat que s'adoptaran durant la disputa de la prova, la comissària del cos de PoliciaTeresa Ferreiraha detallat que es mobilitzarà tot els efectius "per garantir el màxim de seguretat a tota la ciutadania" i, a més, enguany, com a novetat, a banda del punt de control habitual, s'habilitarà un segon a la línia d'arribada amb representants de la policia francesa i andorrana. A més, Ferreira ha concretat que com a mesures excepcionals es reforçarà la vigilància dels punts fronterers durant els dies previs a l'inici de la competició, així com alguns punts sensibles com poden ser els hotels i els allotjaments dels equips.

D'altra banda, el director de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Francesc Areny ha detallat que per tal de garantir "la seguretat de tota la infraestructura del Tour, del públic i del dia a dia del país", Protecció Civil treballarà des del centre de comandament avançat que s'ubicarà a la zona d'arribada d'Arcalís. En aquest punt, Areny ha explicat que es comptarà de forma permanent amb responsables de tots els serveis i "tindrà una funció clau, ja que arribarà tota la informació de forma immediata i podrem prendre decisions per intervenir en qualsevol punt del país".

Finalment, la directora de Màrqueting i Comunicació d'Andorra Turisme, Noemí Pedra, ha recordat que el Tour de França mobilitza un total de 4.500 persones i 2.500 vehicles, dels quals 200 van en carrera i 110 estan en diferents zones tècniques habilitades. A més, la cita també comptarà amb 2.000 periodistes acreditats de 16 nacionalitats diferents i més de 600 mitjans de comunicació. Amb aquestes xifres, Pedra ha posat en relleu la importància de celebrar competicions com aquestes a Andorra, la qual es retransmetrà en directe durant l'etapa d'arribada i "permetrà a una gran audiència descobrir els nostres paratges".

tracking