Esquí Alpí

Canvis tècnics per tenir esquiadors a les finals del 2019

La federació retoca l’equip tècnic i enceta un pla per col·locar algun corredor a les finals de la Copa del Món

Canvis tècnics per tenir esquiadors a les finals del 2019Xavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Menys de tres anys té la Federació d’Esquí (FAE) per intentar tenir representació a les finals de la Copa del Món del 2019, que es disputaran a Grandvalira amb els millors especialistes masculins i femenins del circuit. Una fita ambiciosa però un objectiu que es perseguirà, anunciava el director tècnic, Carles Visa, en la presentació de l’organigrama per a la temporada vinent. Amb pocs canvis si toca parlar de competidors i amb Mireia Gutiérrez i Joan Verdú com a caps de cartell, però amb retocs en l’estructura tècnica, amb els quals es volen fer passos per pensar a colar un esquiador entre els vint-i-cinc millors del circuit quan arribi el dia.

Una incorporació de prestigi destaca a l’staff tècnic, la del francès Cyprien Richard, exesquiador d’elit, especialista en gegant i amb podis de la Copa del Món i una plata en el Mundial del 2011. Té diversos compromisos encara en marxa i Visa deia que la seva dedicació a la FAE no serà completa, però que arriba per ser un suport important per als esquiadors. Richard es mostrava il·lusionat amb la proposta i deia que intentarà “aportar la meva experiència, les petites coses i els petits detalls que marquen diferències”. Opinava que la FAE treballa millor que altres federacions més grans i que potser falta confiança en les pròpies possibilitats per fer el salt.

Coordinador femení

Per sobre de l’excorredor hi haurà Carlo Bagnod com a coordinador masculí, qui parlava de la necessitat de tenir clara l’estructura d’equip per sobre de les individualitats. L’equip dels nois té dos grups definits, amb vuit i deu integrants, respectivament, en què al costat de Verdú, Marc Oliveras i Axel Esteve són a hores d’ara els membres amb més aspiracions. L’estructura femenina tindrà deu corredores, amb Mireia Gutiérrez per sobre de la resta i dos grups més diferenciats. El coordinador serà Simon Bastelica, que fins ara treballava amb els nois i al qual s’ha concedit més responsabi­litats.

Sobre l’ambiciós repte, Visa explicava que “des que ens van donar les finals del 2019 hem anat treballant en un projecte. Pensem en un plus, en l’impuls per ser-hi presents. No sé si arribarem a posicionar un corredor entre els 25 millors, s’ha d’entrar a segones mànegues”. I hi afegia que “el camí serà dur i des de demà necessitem aquest suport”. Parlava d’altres canvis fets en l’aspecte tècnic i deixava clar que la competència interna, l’augment del treball i la sort amb les lesions són aspectes claus per a la millora. Aquesta pretemporada, exemplificava, es passarà de 50 a 70 dies d’esquí.

Gutiérrez i Verdú no veuen l’ob­jectiu de les finals del 2019 com una pressió afegida. Ella, que tindrà el seu germà Marc com a skiman en comptes de com a tècnic, deia que “seria un somni. Abans hi ha molta feina per fer”. Ell indicava que “és una fita molt difícil, a veure si ho aconseguim. Ara cal centrar-se en coses que queden més a prop, com el Mundial de Saint Moritz o els Jocs del 2018”.

Canvis tècnics per tenir esquiadors a les finals del 2019

tracking