Rugbi

L'Stade Toulousain s'entrenarà al país cinc dies

L’Stade Toulousain, un dels ‘grans’ del rugbi francès, treballarà al país cinc dies en la primera estada que fa a l’estranger

L'Stade Toulousain s'entrenarà cinc diesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Stade Toulousain, un dels clubs amb més prestigi del rugbi francès, treballarà al Principat cinc dies, entre el 31 de juliol i el 4 d’agost, com a part de la preparació de pretemporada amb vista a l’inici d’un nou curs a l’exigent màxima categoria del rugbi gal, el Top 14. Serà la primera vegada que l’equip surt fora del seu país a realitzar una estada i ho farà en virtut de l’acord de patrocini que l’Stade té des de fa tres anys amb Andorra Turisme. En virtut d’aquesta col·laboració es realitzen diverses accions promocionals a França, però faltava que l’equip vingués al país, una aspiració d’Andorra Turisme que finalment es veurà acomplerta. El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, i l’entrenador de l’Stade, Ugo Mola, oficialitzaven ahir l’estada, que el Diari va avançar fa unes setmanes.

Molt treball al Comunal

L’expedició gala portarà una quarantena de jugadors a banda de quinze membres de l’staff de l’equip. El treball es durà a terme majoritàriament a l’Estadi Comunal tot i que també es farà servir l’Estadi Nacional per als xutadors –compta amb pals de rugbi–. Per al treball de musculació i recuperació l’equip utilitzarà les instal·lacions de Caldea-Inúu. “Per a nosaltres és una temporada important, amb canvis, i Andorra serà el punt de partida”, indicava Mola, que va destacar les condicions que ofereix el Principat per a la preparació. “A Andor­ra ens podrem beneficiar d’unes instal·lacions de nivell i també de l’altura”, comentava a la vegada que es mostrava satisfet de la proximitat que hi ha entre tots els espais que l’equip necessita. L’Stade treballarà al Comunal perquè compta amb gespa natural, una de les condicions que des del club es posava per poder venir al Principat. “Juguem la majoria dels nostres partits en aquesta superfície i molt pocs en la gespa sintètica”, deia l’entrenador, per a qui és bàsic reduir el risc de lesions que comporta treballar en gespa artificial si no hi estan acostumats.

La competició francesa començarà el 20 d’agost i l’equip ja fa uns dies que treballa, fins ara només físic. A Andorra començarà a toca la pilota en poques però intenses jornades, amb sessions de matí i tarda, però en les quals no es descuidarà la promoció. Els entrenaments seran oberts per als aficionats i a banda es preveu compartir estones amb els jugadors del planter del Principat així com l’intercanvi i xerrades amb els entrenadors del país. L’endemà d’acabar l’estada al país l’Stade disputarà una partit amistós contra el Racing de París, l’actual campió de la lliga francesa –la temporada passada els va eliminar a la lliga–.

Budzaku indicava que “fa temps que estàvem esperant aquesta roda de premsa i per fi és una realitat que passin uns dies de pretemporada al país”. Destacava “tot el que suposa l’Stade Toulousain, una de les quatre marques més fortes a França, té molt seguiment”. Exposava també que amb l’arribada d’un equip d’elit com és aquest Andorra segueix demostrant la capacitat per acollir estades esportives de tot tipus. I afegia que les accions que s’han dut a terme durant aquests anys a través de l’acord de patrocini “han funcionat molt bé i han donat retorn i notorietat a la marca Andorra”.

Budzaku expressava ahir la voluntat d’Andorra Turisme de renovar un patrocini al qual li queda un any de contracte; tan­mateix, Mola no descartava, si la col·laboració segueix en un futur, que l’equip pogués disputar un dels seus amistosos al Principat. De moment el quatre vegades campió d’Europa i dinou de França complirà amb uns dies d’estada.

EL VPC S'ESTRENARÀ A LA LLIGA COM A LOCAL

El VPC Andorra ja té calendari per a la temporada 2016-17 que disputarà a Promoció d’Honor després que no es consumés el descens esportiu per les compensacions de categories superiors. Ho farà el darrer cap de setmana de setembre i com a local, a l’Estadi Nacional davant d’un dels equips més complicats del seu grup, el Villeneuve Pareage. També acabarà la fase regular a casa, en aquest cas el 19 de març davant del Lezadoise.

L'Stade Toulousain s'entrenarà cinc dies

tracking