Muntanya
El trofeu Pirinenc coronarà el millor corredor d'Els 2.900 i el Clàssic
Les proves organitzades per Carles Rossell i Matt Lefort es disputaran per parelles, amb un màxim de 25, i tindran lloc al juny i a l'octubre
Els corredors Carles Rossell i Matt Lefort, en el seu vessant d’organitzadors, segueixen apostant pel país com a escenari dels seus projectes. L’últim és la creació del Trofeu Pirinenc, que decidirà el guanyador individual després de computar els resultats d’Els 2.900, que arribarà a la tercera edició, i del Pirinenc Clàssic, que debutarà després que l’any passat tingués lloc la prova 0. Les dues competicions són per parelles i els organitzadors permeten un màxim de 25 inscrits. El vencedor individual, que haurà de prendre part en les dues cites, rebrà una compensació econòmica que encara no s’ha fet pública.
La Pirinenc Clàssic obrirà el trofeu el mes de juny (del 2 al 4) i consisteix en una prova molt alpina en què un dia es puja i baixa una cara d’uns 500 metres de desnivell en estil lliure mentre un jurat valora la línia triada, l’estètica i la velocitat en la pujada. Els participants no coneixeran quina serà la cara elegida fins una setmana abans. El segon dia els corredors hauran de fer una cursa per crestes, amb sortida des d’un refugi del país o de França i arribada a la Pica d’Estats (3.143 metres). L’objectiu és fer el màxim nombre de pics, estiguin o no nevats, i l’organització marca 15 hores com a límit per completar la prova. “Si la meteo es complica podem fer-ho tot un mateix dia”, apuntava Carles Rossell.
La tercera edició d’Els 2.900 està programada entre el 6 i el 8 d’octubre i per primera vegada es desenvoluparà per parelles (Xavi Teixidó va ser el vencedor l’any passat, amb rècord de la prova). Manté el recorregut de llarga distància (70 quilòmetres i 6.700 metres de desnivell) i sense marcar, amb final al refugi del Comapedrosa. En total els corredors tenen 24 hores per completar la cursa, que uneix els set cims més alts del Principat (Portalleta, Estanyó, Serrera, Font Blanca, Medacorba, Roca Entravessada i Comapedrosa). El cap de seguretat en ambdues proves serà el reconegut alpinista Jordi Tosas.
Sobre el fet de mantenir en un màxim de 25 les parelles admeses, Rossell va comentar que “premiem la qualitat per davant de la quantitat. També és una qüestió de seguretat”.
El 8 de febrer l’organització va tancar el termini per a acceptar dossiers i en tres dies donarà la primera llista de participants. “Estem validant ara els dossiers dels inscrits. Hi ha molta gent de fora, algun equip femení i algun de mixt a Els 2.900. Pinta que anem bé”, assenyalava Rossell, que amb Lefort vol mantenir l’esperit del muntanyisme lleuger propi dels Pirineus, allunyats de les proves massificades.