Les finals, a dos anys vista
Una delegació del comitè organitzador viatja a Aspen per seguir les finals de la Copa del Món i compartir experiències
D’aquí a justament dos anys, Andorra acollirà l’esdeveniment d’esports d’hivern més important organitzat fins ara al Principat, les finals de la Copa del Món d’esquí alpí en categoria masculina i femenina a les pistes de Grandvalira-Soldeu (l’Avet) i el Tarter (l’Àliga). Tot i que encara falten 24 mesos, el comitè organitzador fa dies que treballa perquè la cita sigui un èxit. Reunions periòdiques i visites a seus de Copa del Món (Zagreb i Altenmarkt) per compartir experiències i maneres de treballar són imprescindibles per preveure qualsevol contingència. Avui mateix, una delegació del comitè organitzador de Grandvalira, formada per Jordi Pujol, David Hidalgo i Conrad Blanch es troba a Aspen (Estats Units) on la setmana vinent es disputen les finals de la Copa del Món 2017.
“Tindrem un intercanvi amb Aspen, com hem tingut amb altres organitzacions. Sempre va bé conèixer com treballen altres seus, tot i que nosaltres som un model especial perquè bona part del comitè organitzador és qui gestiona l’estació, no és un comitè específic per a l’esdeveniment. Això és positiu perquè estem acostumats a treballar plegats”, indicava Jordi Pujol, director de cursa de les finals 2019. Als Estats Units també tindran reunions amb els directors del circuit de Copa del Món masculí, Markus Waldner, i femení Atle Skaardal, per tractar d’una pròxima visita a Andorra, i amb responsables d’Infront Sports, que s’encarrega de la realització televisiva.
Prèvia de luxe
El veritable test arribarà el març de l’any vinent quan Grandvalira aculli per tercera vegada les finals de la Copa d’Europa, on es vol calcar el programa de curses i assajar l’organització per al 2019. “La intenció és seguir el mateix esquema que tindrem per a les finals de la Copa del Món, i l’únic punt que ens quedarà pendent serà el de la nova arribada de la pista l’Avet, ja que es tracta d’un projecte important i que requereix dos estius de realització”, explicava Conrad Blanch, director general de les finals. L’Avet serà l’escenari de les proves d’eslàlom i gegant, mentre que l’Àliga acollirà el descens, el supergegant i per primera vegada al país el Team Event per països, amb baixades paral·leles. “Hem demanat que les finals de la Copa d’Europa incloguin aquesta prova i no crec que hi hagi problema”, va asse-nyalar Jordi Pujol.
El director tècnic de la FAE i membre del comitè organitzador, Carles Visa, comentava que “és cert que falten dos anys encara per a les finals, però com més a l’avança es treballi, molt millor. Ho hem de fer bé”. Sobre la possibilitat de tenir algun esquiador local entre els 25 millors, Visa reconeixia que “és difícil, però no impossible. Penso en Mireia Gutiérrez i Joan Verdú. Anem una mica ajustats de temps, però tindrem dues temporades encara”.
MIREIA GUTIÉRREZ REPETEIX SEGON LLOC DEL PODI A CHAMONIX
Jornada atapeïda la d’ahir per als esquiadors de la FAE. Mireia Gutiérrez va repetir a Chamonix la segona posició d’un dia abans a l’eslàlom FIS. L’andorrana, que va fer dues baixades “molt correctes”, segons el tècnic, Roger Vidosa, es va quedar a 0’’40 de la primera, la italiana Michela Azzola. D’altra banda, Sara Raméntol va ser la triomfadora en dos supergegants FIS celebrats a Espot. La jove corredora va ser la més ràpida, superant les esquiadores locals. En el Top-10 també hi van entrar Clàudia Mijares, vuitena i cinquena, Laura Arnabat, sisena, i mariona Raméntol, desena.
Finalment, al Mundial júnior d’Are (Suècia) ni Carmina Pallàs ni Cande Moreno van completar l’eslàlom de la combinada alpina.